Value bet

Ce înseamnă value bet?

Value bet se traduce „pariu cu valoare”. El este un pariu în care probabilitatea unui rezultat este mai mare decât cota oferită. Atunci când pariezi pe un value bet, vei avea o șansă mai mare de câștig. Pur și simplu, pe termen lung vei avea un avantaj inechitabil în fața caselor de pariuri.

Seamana cu un surebet întrucât avantajul este de partea ta. Însă diferența este că nu ai un câștig garantat după fiecare pariu. Poți reține doar faptul că un surebet are la bază, de regulă, un value bet.

Un exemplu simplu de value bet

Atunci când arunci o monedă, nu pot fi decât două rezultate: cap sau pajură. Șansele ca moneda să aterizeze pe una dintre fețele este de 50%. Ceea ce înseamnă o cotă de 2.00 pentru oricare rezultat.

1/50% = 1/0.50 = 2.00

Acum imaginează-ți că o casă de pariuri își oferă cota de 2.10 pentru „cap” și 2.00 pentru „pajură”. Tu pe ce ai paria?

Deoarece probabilitatea reală a celor două rezultate este aceeași, ar trebui să pariezi, desigur, pe cote mai mari.

Cota de 2.10 este mai mari decât ceea ce sugerează probabilitatea, creând un pariu pe valoare. Cu cât este mai mare diferența, cu atât valoarea profitului va fi mai mare.

coin toss

În acest exemplu, valoarea scontată este de 5%.

(Cotă – cotă reală) -1

(2.10 – 2.00) – 1 = 0.05

Reține faptul că acesta este doar un exemplu banal. Un pariu pe value bet ia în considerare mai multe aspecte.

Cum să identifici un value bet?

Identificarea valorii în pariurile sportive nu este la fel de ușoară ca detectarea valorii într-o aruncare de monedă. În niciun sport nu putem ști exact probabilitatea pentru un anumit meci.

Cu toate acestea, unele case de pariuri au dovedit că sunt extrem de bune la determinarea cotelor.  De exemplu bet365 sau Pinnacle. Uneori aceste cote chiar reflectă probabilitatea reală a unui rezultat. În funcție de sport, unele case de pariuri sunt mai bune decât altele.

Un value bet își poate face apariția atunci când noi informații apar pe piață. De exemplu, antrenorul își menajează jucătorii importanți sau un tenismen are probleme medicale. Casele de pariuri „puternice” vor ajusta imediat cota în fucție de aceste noi informații.

Vor urma și alte case de pariuri, dar ar putea dura minute sau chiar ore înainte să își ajusteze cotele în funcție de schimbările pieței. Aceste case de pariuri vor arăta în continuare șanse care nu reflectă probabilitatea reală a rezultatului.

Mai există o situație în care putem profita de un value bet. Unele case de pariuri stabilesc cote mai mari din motive de piață sau din prejudecăți de pariere. Astfel, cotele sunt ajustate în funcție de sumele de bani mizate de pariori.

Așadar, vor exista întotdeauna neconcordanțe între cotele oferite de casele de pariuri. Ceea ce înseamnă că nu vei duce lipsă niciodată de situații de pariere pe valoare. Chiar dacă ai reședința în România vei avea parte de suficiente value bets de care să profiți.

La ce profit să te aștepți?

Este important să ții minte faptul că un value bet îți aduce profit pe termen lung. De asemenea, numărul de pariuri este un factor important. Volumul contează. Este recomandat să pariezi cât de mult îți permite timpul și banca. Rezultatele vor varia întotdeauna. Poate că vei avea o serie de meciuri necâștigătoare, iar banca îți va scădea. De abia după câteva sute de pariuri îți poți da seama de profitul pe care îl ai. Cu cât pariezi mai mult, cu atât profitul tău se va îndrepta către valoarea preconizată.

Să luam exemplul de mai devreme cu moneda. Aveai cote de 2.10 și 2.00. Dacă pariezi 10 € pe value bet, poți câștiga 11 € sau poți pierde 10 €. Valoarea ta potențială este de 0.50 € (5% din miză). Însă nu o vei câștiga la fiecare pariu. Uneori câștigi 11 €, alteori pierzi 10 €. Dacă pui un singur pariu sau două, sunt șanse să fii pe pierdere. De aceea este foarte important să pariezi cât mai multe value bets.

Resurse utile

De-a lungul timpului am apelat la mai multe servicii care oferă value bets. În mod cert, cele mai profitabile au fost serviciile plătite.

RebelBetting este unul dintre cele mai longevive platforme ce oferă pariuri cu valoare. Este primul și cel mai des folosit de mine. Au evoluat destul de mult. Îți oferă diverse facilități și programe care să te ajute în procesul de pariere. Știu că aceștia au o ofertă cu 100% profit garantat în prima lună.

Un alt serviciu ar fi BetBurger. Acesta îți oferă acces la orice value bet disponibil pe piață. Nu dispune de aceleași mijloace ca și competitorul RebelBetting, dar are calitățile lui. Îți poți face și cont gratuit.

Acestea sunt excelente pentru cei care au acces la o gamă cât mai largă de case de pariuri. Însă și pariorii din România pot beneficia de aceste servicii. RebelBetting știu că include și Betfair, 888sports, Netbet, Unibet și Sportingbet.

Consider că este suficient să-ți faci cont doar la una dintre cele două platforme. Nu văd să ai niciun avantaj dacă le încerci pe ambele în același timp.

Dacă vrei acces la pariuri cu valoare în mod gratuit, atunci îți recomand cu încredere BetBurger, Surebet, Okeyno și BetBrain. Evident că nu vei găsi aceeași valoare pentru un value bet. Dar este un punct de plecare.

Te sfătuiesc să le răsfoiești puțin și să te obișnuiești cu ele. Sunt foarte utile odată ce vei învăța să le folosești.

Un alt fel de value bet

Pentru că îți faci timp să citești articolele de pe acest site, te voi răsplăti cu o informație valoroasă. Mulți pariori profesioniști o cunosc, dar nu vor să o împărtășească.

În același timp este adevărat că nici nu este foarte ușor de pus în practică. Necesită timp investit sau noroc ca să identifici un astfel de value bet.

Majoritatea caselor de pariuri oferă posibilitatea de a combina două sau mai multe pariuri pe același eveniment. De exemplu, 1 & peste 2.5 goluri sau X și ambele echipe să înscrie. Uneori, cota oferită pe astfel de pariu este excelent value bet.

Pentru a identifica un astfel de value bet trebuie să parcurgi următorii pași:

…înmulțește cele două cote individuale;

…vezi dacă produsul acestora este mai mic decât cota oferită pentru pariul combinat;

…intra pe oddsportal.com și verifică cele mai mari cote pentru cele două selecții individuale;

…payout-ul să fie de minim 95% (recomandat peste 100%);

…înmulțește aceste două cote mari oferite de casele de pariuri;

…dacă și produsul lor este mai mic decât cota oferită pentru pariul combinat atunci poți paria cu încredere.

Chiar dacă pariul nu este câștigător, pe termen lung aceste value bets îți pot aduce profit. Avantajul este de partea ta.

Acestea fiind spuse, trebuie să-ți spun și vestea neplăcută. Mai devreme sau mai târziu, întru-un mod sau altul, vei fi limitat. Așa că, dacă te-ai hotărât să apelezi la value bet, profită la maxim.

Nu uita...

Pentru informații suplimentare, te rog să mă contactezi. Sunt prezent și pe grupul de facebook Academia de Pariuri Betcash. Însă îmi este destul de greu să răspund tuturor pe acest grup, așa că te invit să accesezi secțiunea contact.

Îți reamintesc faptul că eu recomand pariurile exchange și tradingul. Nu pariurile sportive clasice și în niciun caz biletele cu multe evenimente. Aplică strategiile de trading de pe site și nu uita de mindset și managementul banilor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More