Swinging

Ultima tehnică de trading este swinging. Am lăsat-o pe sfârșit pentru că este cea mai dificilă. Este întâlnită mai des la profesioniștii din domeniu. De regulă, se aplică pe cursele de cai. Pe piețele respective, cotele scad și cresc mai mult și mai repede decât în orice alt sport. Se poate aplica și pe alte sporturi, inclusiv fotbal, pe care ne vom concentra atenția.

Swinging presupune tranzacționarea mișcărilor de preț pe o perioadă mai lungă. Trebuie să mergi odată cu valul. Să pariezi pe favorit cu mult timp înainte și să închizi pariul când se apropie ora meciului. Sau atunci când consideri că prețul a ajuns suficient de jos. Ideea de bază este aceeași: cumpără ieftin și vinde scump. Doar că totul se întâmplă înainte ca meciul/cursa să înceapă.

Cum se procedează

Se identifică o echipă favorită pe care urmează să parieze toată lumea. Cu cât mai devreme, cu atât mai bine. Dacă alegi meciul din timp, vei prinde o cotă mai mare și ai câteva zile la dispoziție să vezi în ce direcție se duce. Favoritele certe, de regulă, sunt cele mai căutate. Prețul va descrește în timp. Astfel încât intri în trade la cota inițială și ieși înainte de meci. Între timp cota a scăzut pentru că s-a pariat masiv pe ea. Majoritatea pariază în ziua meciului sau cu o seară înainte. În deosebi, cu câteva ore înainte să înceapă meciul.

Înainte de fluierul de început, tu ai deja asigurat un profit (uneori și o mică piedere) indiferent de rezultatul final.

O altă posibilitate ar fi să te informezi în permanență. Barcelona a anunțat că nu va juca Messi în următorul meci. Poate că nu vei fi primul care află, dar tot ai câteva zile la dispoziție pentru a profita de fluctuația cotei. După cum am spus, majoritatea pariază în ziua meciului. Doar atunci vor ține cont că nu va juca Messi.

Exemplu de swinging

Cu două zile înainte de meci, Sociedad anunță că nu va introduce cel mai bun 11 în meciul de cupă. Victoria echipei era cotată cu 1.08. Imediat a început să crească. Eu am plasat un pariu „lay” la cota de 1.10.

swinging back and lay

Se poate observa cu ușurință cum a crescut cota lui Sociedad. În ziua meciului a început să se stabilizeze undeva între 1.18 – 1.20. Acela este momentul în care se poate ieși în siguranță din trade.

swinging graphic

Cu multe ore înainte ca meciul să înceapă, situația arăta cam așa…

cashout

Swinging vs Scalping

Într-unul dintre articolele anterioare am discutat despre scalping. Swinging se aseamănă cu acea tehnică de trading, însă există câteva diferențe esențiale.

Swinging

Scalping

perioadă mai lungă de timp

perioadă foarte scurtă de timp

doar prematch

prematch, dar în special live

necesită un software (GeeksToy sau BetAngel)

nu necesită un software, dar ar fi util

+ se așteaptă creșterea/scăderea cotei

+ închizi pariul pentru a obține un profit indiferent de rezultat

+ se folosește un „stop loss”

Să luăm exemplul cu meciul din Liga 1…

Cu 5 zile înainte de meci, cota pentru victoria Craiovei era în jur de 2.00. Am intrat cu mai multe pariuri „back”.

back Craiova

În aceeași zi, la scurt timp, cota a scăzut la 1.95. Motiv pentru care m-am mulțumit cu profitul și am făcut scalping.

Analiza meciului îmi transmitea că prețul va scădea mult mai mult în următoarele zile. Ceea ce s-a și întâmplat.

În ziua următoare a scăzut la 1.91. Ba mai mult, cota a scăzut chiar până la 1.69. Iar cu o zi înainte de a începe partida, cota a fluctuat între 1.75 și 1.80.

swing chart

Dacă aș fi fost suficient de inspirat, intram în trade la cota de 2.00 și ieșeam la 1.70, pentru un swinging perfect. Astfel, profitul garantat ar fi fost 330 €.

Swinging este o tehnică folosită cu precădere de profesioniști. Nu este simplu de stăpânit. Mai ales dacă ești începător. Dar odată cu experiența, vor apărea și câștigurile consistente.

Dacă vrei să-ți faci o părere despre swing trading, poți urmări un profesionist în acțiune…

Academia de Pariuri Betcash

Dacă ești cu adevărat interesat, îți recomand să citești articolele educative despre pariurile exchange. Îți vor fi de mare folos dacă ești la început de drum. Exemple practice sunt postate zilnic pe pagina de facebook Academia de Pariuri Exchange.

De asemenea, te aștept în comunitatea pariorilor care urmăresc obținerea de profit, în cadrul grupului Academia de Pariuri Betcash.

Pentru informații suplimentare sau strategii de punere în aplicare a pariurilor exchange, te invit să îmi scrii în secțiunea de contact.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More