Marja casei de pariuri

Ai mai auzit de marja casei de pariuri și nu știi ce reprezintă? Este același lucru cu avantajul casei sau comisionul. Spune-i cum vrei, dar trebuie să știi ce reprezintă marja casei de pariuri pentru a înțelege fenomenul. Un parior care se respectă are nevoie de aceste cunoștințe.

Sunt convins că ai auzit expresia „casa câștigă întotdeauna”. Dar ți-ai pus vreodată întrebarea de ce? Crezi că se pricep la pariuri sau au vreun glob de cristal? Cum de își permit să ofere atâtea bonusuri pariorilor și totuși prosperă?!

Sunt întrebări pe care trebuie să ți le pui pentru a evolua în acest domeniu.

Răspunsul este același… marja casei de pariuri.

Scurtă descriere a mecanismului

Casele de pariuri dispun de resurse financiare și umane mult peste orice parior. Însă nici ele nu pot prezice ce se va întâmpla în realitate într-un meci. Tot ce sunt capabile să facă este să calculeze cât mai precis probabilitățile evenimentului.

Cotele „brute” rezultate în urma acestor calcule se numesc cote reale sau corecte. Sunt apropiate de cele oferite de casele exchange (discutăm despre aceste aspecte în următoarele articole).

Însă estimarea probabilităților nu le asigură succesul. Motiv pentru care, ele oferă cote sub probabilitățile calculate, pentru a-și reduce riscul la care se expun.

Diferența dintre cotele oferite și probabilitățile calculate se numește „marja casei”. Aceasta este modalitatea prin care casele de pariuri fac bani cu marea majoritate dintre noi.

Exemplu clasic

Vreau să mă asigur că ai înețeles. Vom lua exemplul „monedei”, pe care îl vom tot folosi.

Aruncarea unei monede va determina două posibilități cu o probabilitate de 50%. Inamicul nostru va oferi o cotă sub 2.00, de regulă între 1.87 – 1.94. Doar competiția dintre casele de pariuri  ne ajută să nu avem cote foarte mici.

Dacă arunci doar de câteva ori, există posibilitatea să „nimerești” fața câștigătoare a monedei. Atunci ai impresia că ești profitabil. Dar cu cât arunci (pariezi) mai mult, cu atât teoria probabilităților îți va fi potrivnică.

Practic, noi nu pariem împotriva agențiilor de pariuri. Ele sunt doar intermediari între pariori și își opresc un comision. Dacă nu ar exista această marjă a caselor, pe termen lung, ele nu ar face decât să plimbe banii, fără niciun profit.

La ce ne ajută să știm marja casei de pariuri?

Cunoașterea marjei este esențială dacă vrei să fii un parior profitabil. Doar astfel poți concluziona dacă un pariu are valoare sau nu. Dacă merită timpul și banii tăi sau cauți în altă parte. Un pariu fără valoare, în care tu să nu ai avantaj, nu va fi niciodată profitabil pe termen lung. Dar mai multe despre profitabilitate într-un articol viitor.

Marja caselor de pariuri ne poate spune cat de încrezătoare este casa cu prețurile (cotele) oferite. Spre exemplu, un procent mai mic al casei, poate indica o încredere crescută asupra victoriei echipei favorite.

Comisionul casei de pariuri poate indica și alte aspecte interesante pe care le vom dezbate în cadrul strategiilor și sistemelor de pariere.

De asemenea, marja casei de pariuri ne spune cât de precis este calculul probabilităților. Cu cât este mai mică marja, cu atât casa este mai convinsă de deznodământ. Și invers. O marjă mare indică o încredere scăzută în probabilitățile calculate.

Marja casei de pariuri mai poate fi influențată și de sumele de bani plasate pe anumit eveniment. Chiar dacă a fost calculată o anumită probabilitate, pariurile excesive pe un rezultat vor determina creșterea marjei. Astfel, casele de pariuri „se acoperă”.

Profită de marja 0% a caselor de pariuri atunci când oferă această oportunitate. Sau încearcă să pariezi pe o marjă cât mai mică (desigur, pe ce ai analizat în prealabil).

Cum să calculezi marja casei de pariuri

Știu că nu te încântă ideea de a calcula comisionul casei înainte să pariezi. Nici nu trebuie să faci acest lucru de fiecare dată. Este mai simplu să cauți cota cea mai mare oferită de una dintre case.

Oricum nu ai varianta de a negocia această marjă.

Calculul comisionului te ajută atunci când urmărești alte aspecte, pe care le-am menționat anterior.

Matematic, marja casei de pariuri se calculează prin împărțirea lui 1 la fiecare cotă, adunarea procentelor și scăderea lui 1.

Marja casei de pariuri

=

1/cotă + 1/cotă + 1/cotă + … – 1

Să luăm drept exemplu meciul din Belarus. Unibet oferă cotele de 1.61 / 3.95 / 4.50.

marja Unibet

Marja casei de pariuri Unibet = 1/1.61 + 1/3.95 + 1/4.50 – 1 = 0.62 + 0.25 + 0.22 – 1 = 0.09 = 9%

Dacă ne uităm și la Bet365, observăm diferențe…

marja bet365

Marja casei de pariuri Bet365 = 1/1.57 + 1/4.00 + 1/5.50 – 1 = 0.63 + 0.25 + 0.18 – 1 = 0.06 = 6%

Am venit în ajutorul tău și ți-am pus la dispoziție un calculator pentru marja casei de pariuri. Eu zic că este mai simplu!

Îți poți face o idee despre casele de pariuri din România și nu numai. Vezi singur care sunt mai „scumpe”.

De asemenea, să ai în vedere că anumite piețe percep marje mult mai mari decât altele. De exemplu, piața de scoruri corecte are marjă și de +20%.

Chiar și sporturile diferă când vine vorba de comisionul casei de pariuri.

Iar lista rămâne deschisă…

Am încercat să nu mă întind prea mult. Te felicit dacă ai ajuns să citești întreg articolul. Te apropii de procentul de sub 5% pariori care chiar sunt profitabili în pariuri sportive.

Academia de Pariuri Betcash

Dacă ești cu adevărat interesat, îți recomand să citești articolele educative despre pariurile exchange. Îți vor fi de mare folos dacă ești la început de drum. Exemple practice sunt postate zilnic pe pagina de facebook Academia de Pariuri Exchange.

De asemenea, te aștept în comunitatea pariorilor care urmăresc obținerea de profit, în cadrul grupului Academia de Pariuri Betcash.

Pentru informații suplimentare sau strategii de punere în aplicare a pariurilor exchange, te invit să îmi scrii în secțiunea de contact.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More