Acasa Lay The Draw

Lay The Draw

de Cristi
pariu exchange

Lay The Draw (Contra pe egal)

Este cea mai cunoscută și folosită strategie. Nu cunosc niciun începător care să nu o fi utilizat-o. Eu (și mulți alții) încă o folosesc, fiind una dintre modalitățile cu ajutorul cărora îmi cresc banca constant. Este adevărat, am personalizat-o puțin după bunul meu plac și poți face și tu asta odată ce capeți experiență.

Contra pe egal pleacă de la ideea că echipele joacă pentru a câștiga meciul, ceea ce înseamnă că trebuie să existe cel puțin un gol. Asta îți trebuie și ție, cel puțin un gol marcat, indiferent de cine și indiferent cum. Așadar, selecția meciurilor o vei face în funcție de acest criteriu. Nu ai nevoie de meciuri în care să se înscrie multe goluri sau de o favorită certă, ci de un meci în care să se înscrie cel puțin o dată.

Nu vreau să te mai încarc cu teorie, este plin internetul de detalii și informații legate de această strategie și te poți documenta oricând, așa că vom trece la ce te interesează cu adevărat.

Din oferta bogată de pariuri, ai pus ochii pe trei meciuri mai interesante: finala cupei Greciei, echipa favorită care are un meci destul de ușor și o partidă din Premier League importantă pentru lupta la retrogradare.

Dacă ai ajuns pe acest site și citești aceste rânduri, înseamnă că ai un grad te inteligență peste medie (și cu siguranță gândirea ta este mult peste a celui care pariază teancuri de bilete la colț de stradă). Așa că vei analiza fiecare meci pentru a le alege pe cele mai bune și a le exclude pe cele care te-ar încurca spre drumul tău către profitul din acea zi. Nu uita că degeaba te-ai străduit să alegi un meci bun pe care să-l tranzacționezi, dacă mai alegi altul (de plictiseală sau din entuziasm) cu care să diminuezi sau chiar să anulezi profitul anterior.

Meciul din finala cupei Greciei este destul de echilibrat. Tu știi că în Grecia nu se dau prea multe goluri, dar nici nu trebuie, tu ai nevoie de unul singur. Te uiți la ultimele rezultate și vezi multe scoruri de 1-0, 1-1, 0-1. Nu ai motive să-l lași deoparte. Însă te mai gândești și că este o finală de cupă, unde miza este destul de mare, iar un gol primit ar putea însemna o înfrângere, iar această înfrângere nu mai poate fi întoarsă în alte meciuri. Realizezi că echipele vor fi mai mult preocupate să nu primească gol, decât să înscrie. Mai mult, golurile pot veni după cele 90 minute de prelungiri. Tu ai nevoie ceva mai repede. Te hotărăști să îl lași în așteptare, iar dacă ai timp să-l urmărești live și să vezi cum se comportă echipele (șuturi, cornere, ocazii, etc.), poate o să riști o sumă mică de bani.

Echipa ta favorită joacă cu ultima clasată și este favorita caselor de pariuri, cu o cotă de 1.20. Sigur va înscrie cel puțin o dată și va câștiga. Joacă fără presiune, este pe locul 2 și nu mai poate trece pe primul loc, dar nici nu mai poate fi prinsă din urmă, iar adversara nu mai are pentru ce să tragă. Este mai mult o gândire subiectivă. Ai plecat din start de la ideea că echipa va câștiga și ai văzut toate detaliile în favoarea ta. Faptul că meciul nu mai are miză nu înseamnă că se vor da goluri. Poate jucătorii se cred deja în vacanță. Mai mult, faptul că este o așa mare favorită va determina cota în caz de egalitate să fie mult prea mare și să fii nevoit să investești sume prea mari de bani (nu există valoare dacă vom compara probabilitatea, riscul și câștigul). Te hotărăști să-l uiți definitiv. Decizie înțeleaptă!

Iată și meciul care se joacă pentru a rămâne în Premier League. Partida pare una echilibrată, ambele au probleme atât în ofensivă, cât și în defensivă. Faci o listă cu motivele pentru care să joci sau nu acest meci. Ar putea fi vreun gol? Este un meci din Anglia unde se înscriu goluri de obicei, dar cel mai important aspect este acela că niciuneia dintre echipe nu-i convine egalul, pentru că pierde 2 puncte în lupta pentru retrogradare. Poate că nu va câștiga una neapărat, dar cu siguranță va fi nevoită să atace. Și în acest caz miza este mare, însă nu vor fi iertați nici de fani și nici de media dacă meciul se va termina 0-0.

Dintre cele trei meciuri, l-ai ales pe acesta din urmă, existând cea mai mare șansă ca un gol să se înscrie.

Partida se desfășoară între Wolves (2.20) și West Ham (3.20).

Înainte de începutul meciului (sau imediat după ce acesta a început) plasezi un pariu de 100 $ lay (contra) egal la cota de 3.30 (albastru sau roșu, este alegerea ta, așa cum am explicat în capitolele anterioare). – învață pariuri exchange

Posibil profit 100 $ (miza)          /           Risc 230 $ (miza*cotă-miza)

Chiar înainte de pauză, Wolves reușește să înscrie un gol și deschide scorul. Cota gazdelor a scăzut de la 2.20 la 1.40, iar cote pentru egal a crescut de la 3.20 la 5.50.

Mai este un singur minut până la pauză, așa că nu faci nimic până atunci și aștepți ca piața să se regleze.

Acum poți lua decizia în liniște, pentru că nu vor mai fi modificări importante de cote și ai timp 15 minute să calculezi mizele astfel încât să distribui profitul în mod egal.

Având în vedere că inițial ai pariat lay (contra), vei reveni cu un pariu back (pro) pe același eveniment.

Cota pentru egal este acum 5.50 (back) și 5.60 (lay).

Pentru că această cotă este în creștere odată cu trecerea timpului și acest lucru este în favoarea ta, pentru că ai nevoie de o cotă cât mai mare, o să plasezi un pariu back (pro) pe cota roșie (de lay), care este în așteptare.

miza back = miza lay * cota lay / cota back

= 100 * 3.30 / 5.60

= 58,93 $

Această miză o vei paria back (pro) pe cota de 5.60 (care este în așteptare).

Astfel…

Se termină egal:

Ai pus lay 100 $ la cotă 3.30 = pierdere 230 $

Ai pus back 58,93 $ la cotă 5.60 = profit 330 $

Profit total = 41,07 $

Nu se termină egal (câștigă oricare echipă):

Ai pus lay 100 $ la cotă 3.30 = profit 100 $

Ai pus back 58,93 $ la cotă 5.60 = pierdere 58.93 $

Profit total = 41,07 $

Ce poate fi mai simplu de atât? Cu un singur gol marcat…

Este simplu atâta timp cât totul decurge perfect, însă vor interveni foarte multe situații în care depinde de fiecare ce decizie va lua, dacă va suporta să-și asume pierderea sau va continua până la capăt.

Este o strategie bună? Eu zic că da. De aceea o și folosesc.

Gândește-te astfel:

În exemplul precedent ai obținut un profit de 41 $ și ai avut un risc total de 230 $ (mult mai mic dacă te-ai fi decis să renunți prin minutul 60 – 70). Și l-ai obținut cu un singur gol.

Dacă ai fi investit aceeași sumă de 230 $ pentru selecția peste 0.5 goluri, să zicem la o cotă de 1.10 – pe care nu știu unde ai fi găsit-o, ai fi obținut un profit de 23 $ dacă se marca un gol. Aproximativ jumătate…

Nu întotdeauna vei avea parte de goluri și unele pot veni atunci când nu ai nevoie.

Există o multitudine de situații diferite care îți vor îngreuna calea către profit și va trebui să înțelegi că și pierderile fac parte din viață, niciodată nu le poți câștiga pe toate.

Aceste situații nefavorabile sunt nelimitate și nu pot fi clasificate astfel încât să ți ofer îndrumare. Nu există nimic de genul „dacă se întâmplă asta, fă asta…”. Ține de fiecare cum poate gestiona situația și de stilul fiecăruia.

Totuși, îți voi prezenta câteva îndrumări pe care eu le respect, pentru a știi ce greșeli să eviți și cum să reacționezi, de principiu.

# Majoritatea celor care tranzacționează pe Betfair Exchange această strategie preferă meciurile în care există o favorită, întrucât există o posibilitate mai mare ca aceasta să marcheze, iar cota pentru egal să crească destul de mult. Eu prefer să evit astfel de meciuri din două motive: riscul este mai ridicat deoarece cota pentru egal este mai mare, iar un pariu contra (lay) ar implica o sumă mai mare de bani; în cazul în care marchează echipa adversă, cota pentru egal nu va crește mai deloc, ba chiar este posibil să scadă.

# Dacă se marchează prea devreme (în primele 10-15 minute), cota nu va crește foarte mult, dar suficient cât să ieși din pariu, chiar dacă profitul este minim. Dacă mai aștepți, există șansa ca echipa adversă să egaleze și apar problemele.

# Dacă nicio echipă nu reușește să înscrie, iar meciul se îndreaptă spre final, eu prefer să ies din pariu și să-mi asum pierderea. Dacă nu-ți vine să faci acest lucru, gândește-te că suma cu care mai rămâi din miza inițială este un câștig. Există multe opinii, unii preferă să închidă pariul la pauză, alții așteaptă ceva mai mult. Important este să ieși, altfel rămâne doar un pariu pe 1 sau 2, cu nimic mai diferit de pariurile obișnuite, bazate în special pe noroc. Eu stau în pariu și aștept golul atâta timp cât văd că una din echipe forțează deschiderea scorului și am convingerea că o și poate face. Urmăresc statisticile oferite de orice casă de pariuri, referitoare la șuturi, cornere, atacuri periculoase, etc. (eu folosesc bet365, dar poate fi folosită oricare alta).

Încă o dată, acestea sunt mai mult opinii personale și nu instrucțiuni, întrucât depinde de mentalitatea fiecăruia.

Pentru început, îți recomand să aplici strategia doar pe Cota LTD postată de mine în fiecare zi și să te înscrii în grupul Academia de pariuri Betcash pentru exemple de trading.

Promit să revin și cu sesiuni video pentru a te face să înțelegi mult mai ușor!

Asigură-te că ai înțeles foarte bine noțiunile introductive și interesează-te cât mai mult despre subiectele tratate în acea secțiune. Nu ezita să mă contactezi pentru orice detalii suplimentare.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More