Ce sunt pariurile exchange?

Definiție

Pariurile exchange = pariuri în contrapartidă / schimb (troc) de pariuri

Probabil că te-ai săturat să pierzi bani în fiecare lună la pariuri sportive. Chiar dacă nu recunoști, șansele sunt de 95% să te afli printre cei care nu câștigă.

De aceea îți recomand o altă modalitate de a paria. Pariurile exchange…

ce sunt pariurile exchange

Ce reprezintă mai exact?

Pariurile tradiţionale îți sunt deja foarte cunoscute. Alegi un eveniment, plasezi miza pe cota oferită de casa de pariuri și aștepți finalul meciului.

Pariurile exchange sunt diferite. Poți paria că un eveniment se va întâmpla sau că ne sa va întâmpla. Prin urmare, poți paria că echipa va câștiga sau că nu va câștiga. Că scorul va fi 2-1 sau că scorul nu va fi 2-1, ci oricare altul. Ai prins ideea…

De asemenea, pariurile exchange sunt plasate împotriva altor persoane ca şi tine. Aceste persoane sunt în mare parte amatori, dar şi profesionişti. Important este că nu pariezi împotriva unei case de pariuri. Este ca şi cum ţi-ai aduna grupul de prieteni şi începeţi să pariaţi între voi pe un anumit meci. Cotele sunt negociate de voi. Unii vor pierd, în timp ce alții vor câștiga. Nu se poate ca toţi să câştige sau să piardă. Bineînțeles, dacă ne referim la pariurile exchange organizate, grupul este unul mult mai mare şi piaţa este controlată.

Reiau explicaţia pentru cei care nu au reuşit să înţeleagă. Pariurile exchange sunt plasate în cadrul unei „burse de pariuri”. Poţi „vinde” şi „cumpăra” anumite cote. Tranzacţiile pot fi acceptate sau nu de ceilalţi pariori. Mai mult, aici te poţi considera tu însuţi o casă de pariuri. Ceea ce înseamnă că poți oferi cota pe care o consideri acceptabilă şi suma maximă pe care o poate investi cineva. Așadar, o altă persoană vine și acceptă cota, dacă aceasta îi convine.

Nu te speria deja. La început pare dificil, mai ales dacă nu ai mai interacționat cu exchange, dar te vei obișnui.

Exemplu pentru pariurile exchange

O să prezint și un exemplu care te poate ajuta să înțelegi mai bine.

În 10 zile se va disputa finala Europa League dintre Arsenal și Sevilla. Este destul de devreme și nimeni nu a pariat pe acest meci. Astfel că nu există cote după care să te ghidezi.

Din analiza proprie rezultă că Arsenal ar trebui să câștige acest meci. Însă nu va fi foarte ușor. Așa că îi consideri favoriți și cota pentru victoria lor ar trebui să fie 2.20. Prin urmare, plasezi 100 $ că Arsenal câștigă, la cota de 2.20.

Însă nu este de ajuns doar să plasezi miza pe cota dorită. Este nevoie ca cineva să-ți accepte „oferta” și să vină să mizeze contrariul. Respectiv că Arsenal nu câștigă.

După 10 minute un alt parior oferă 200 $ și pariază că Arsenal nu câștigă. Dar nu vrea să-ți cumpere cota ta și cere un preț mai mic, de 2.10, pentru a-ți plăti 110 $ și nu 120 $. Până la urmă ajungeți la un consens și stabiliți cota de 2.15 pentru Arsenal. Chiar dacă celălalt parior a oferit 200 $, pariul va fi confirmat doar pentru cei 100 $ oferiți de tine. Restul de 100 $ rămân pentru altcineva.

În acest moment există două posibilități ce vor determina un câștigător și un pierzător. Astfel, dacă Arsenal nu câștigă (egal sau învinge Sevilla), ai pierdut cei 100 $. Aceștia vor ajunge în buzunarul celuilalt parior. În schimb, dacă Arsenal câștigă, pariorul trebuie să-ți dea 215 $. Respectiv suma pe care ai pariat-o (100 $) și profitul (115 $).

Unde găsești pariurile exchange?

În România singura opțiune legală este Betfair Exchange. Nu-ți face griji, este și cea mai bună alegere de pe piață. Ai suficiente meciuri și lichiditate cât să nu te plictisești vreodată. Este autorizată de ONJN. Așa că, singurul pas pe care trebuie să-l mai faci este să-ți creezi un cont. Sfatul meu este să aplici și pentru bonusul la prima depunere. Sunt bani pe care îi primești, nu îi dai.

Dacă ești cu adevărat interesat, îți recomand să citești articolele educative despre pariurile exchange. Îți vor fi de mare folos dacă ești la început de drum. Exemple practice sunt postate zilnic pe pagina de facebook Academia de Pariuri Exchange.

De asemenea, te aștept în comunitatea pariorilor care urmăresc obținerea de profit, în cadrul grupului Academia de Pariuri Betcash.

Pentru informații suplimentare sau strategii de punere în aplicare a pariurilor exchange, te invit să îmi scrii în secțiunea de contact.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More