Acasa Value bets

Value bets

de Cristi

Value bet = pariu cu valoare

Ce se înţelege prin pariu cu valoare?

În primul rând trebuie să ştii că orice cotă poate fi exprimată în procente şi că aceste procente reprezintă probabilitatea acelei cote de a ieşi căştigătoare. Conversia este simplă şi se foloseşte 1 : cotă sau 1 : procent.

1 : 2.00 (cota) = 50% (probabilitate)

1 : 1.25 = 80%

1: 50% (probabilitate) = 2.00 (cota)

1: 80% = 1.25

Aşa cum majoritatea pasionaţilor de pariuri sportive cunosc sau ar trebui să cunoască, pariurile cu valoare (value bets) sunt acele pariuri care îţi pot oferi un avantaj în întrecerea  ta cu casele de pariuri şi care îţi pot aduce profit, pe termen lung. Mai exact, sunt pariurile în care probabilitatea calculată de tine ca un anumit eveniment să se întâmple este mai mare decât probabilitatea calculată de către agenţie (la care ar fi bine să mai adaugi 1-2 procente, click pentru detalii). Acestea sunt utilizate de profesionişti şi ar trebui să fie singurele tale pariuri dacă vrei să ai succes. Din nefericire, nu mulţi sunt cei care ţin cont de acest tip de pariuri, singurul profitabil din punctul meu de vedere.

Exemple

# 1.  Liverpool – Real Madrid

Pentru victoria lui Real Madrid casa de pariuri oferă cota de 2.20 (adică o probabilitate de 45%), iar tu ai estimat că Real Madrid are şanse de cel puţin 50% să căştige partida (cota 2.00). Astfel, tu consideri că Real Madrid este subestimată şi ar fi trebuit să aibă cota 2.00, nu 2.20, ceea ce este în favoarea ta pentru că ţi se oferă ocazia să câştigi mai mult decât ai fi crezut, iar în timp aceste diferenţe vor fi regăsite în profitul tău.

Cu cât ai capacitatea de a estima probabilitatea mai bine, cu atât profitul va fi mai mare.

# 2.   Barcelona – Granada

Casele de pariuri oferă o cotă nu mai mare de 1.11 pentru victoria Barcelonei (probabilitate 90%), însă tu consideri că echipa a caştigat deja titlul şi nu va mai acorda mare importanţă acestui meci, aşa că probabilitatea calculată de tine este de 80% (cota de 1.25). În acest caz, pariul pe victoria Barcelonei nu numai că nu are valoare, ci este şi un mare dezavantaj. Mai mult, îţi interzic să pariezi pe astfel de cote, indiferent cât de sigur ai fi.

Luând în considerare calculele tale, recomandat ar fi să pariezi împotriva Barcelonei dacă ai suficiente argumente că Granada nu va pierde, însă compară probabilitatea ta (care este restul de 20%) cu probabilitatea casei de pariuri pentru X2, pentru a fi şi mai sigur.

Pentru a paria împotriva unei echipe poţi folosi şi pariul contra (lay) despre care am vorbit aici, însă nu uita că în cadrul pariurilor exchange cotele sunt mai mari, dar se reţine un comision şi trebuie făcute alte calcule. Înainte de a plasa un value bet, îţi recomand să arunci o privire şi pe cotele de la exchange, întrucât acestea sunt cel mai aproape de realitate şi îţi pot oferi un reper.

Aceasta este varianta cunoscută de către majoritatea pariorilor.

Pentru a eficientiza aceste pariuri şi a creşte profitul obţinut, eu folosesc o metodă puţin mai avansată, pe care nu o cunoaşte multă lume şi pe care o folosesc foarte puţini pariori, sub 5% (eu cred ca din comoditate). Aceasta necesită o evidenţă clară şi detaliată a tuturor pariurilor plasate de tine de-a lungul timpului, pe care să o poţi analiza periodic şi din care să poţi trage anumite concluzii.

Astfel, cu ajutorul evidenţei pe care ai ţinut-o (cel puţin câteva luni) poţi calcula avantajul tău, total sau pe anumite pieţe, pe care îl ai faţă casa de pariuri.

Cum este calculat „avantajul”?

Avantaj = profit / risc

Să spunem că ai început cu un sold de 1000 euro (suma minimă pe care eu o recomand, dar poate fi şi mai puţin până te acomodezi, la început chiar doar pe hârtie cu un pix în mână). În prima lună ai plasat 100 pariuri, fiecare cu miza fixă de 10 euro, iar acum ai 1050 euro, deci 50 euro profit. Întreaga sumă riscată de tine a fost de 1000 euro (100 pariuri a câte 10 euro fiecare).

În concluzie, avantajul tău a fost de 50 (profit) / 1000 (risc) = 5%.

În acest mod îţi poţi calcula avantajul pe care îl ai pe anumite pieţe (1X2, sub/peste, etc.), ligi, perioade de timp, etc. şi să pui accent acolo unde avantajul tău e mai mare. Aici ţine foarte mult de fiecare în parte, de pieţele favorite cu care s-au obişnuit.

 În prezent, nu prestăm servicii de oferire a pariurilor cu valoare contracost şi nu cred că se va întâmpla acest lucru în viitor, însă poţi apela la diferite persoane sau societăţi, pe care le recomand să nu fie din ţară.

De asemenea, poţi urmării meciurile prezentate la Cota zilei, întrucât acestea sunt întotdeauna pariuri cu valoare, însă este important (valabil pentru toate value bets) să investeşti suma de bani la cota oferită şi nu mai jos, altfel valoare scade sau chiar pariul îţi va fi defavorabil.

Pentru detalii suplimentare sau orice alte informaţii referitoare la value bets, te rog să accesezi pagina de contact.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More