Acasa Rezultatele

Rezultatele

de Cristi
rezultatele si scuzele

Rezultatele

Toate rezultatele trebuie înregistrate

Nu contează doar rezultatele bune. Cel mai important beneficiu al înregistrării rezultatelor este că îți va întări disciplina. Să ții minte acest lucru întodeauna. Știu că este o muncă laborioasă. Dar merită tot efortul.

Trebuie să îți notezi toate rezultatele într-o evidență. Altfel, cum știi dacă progresezi sau nu?

Da. Vei vedea dacă banca ta crește sau scade. Dar nu vei știi cărui fapt i se datorează acest lucru. Poate că tu vei considera că o strategie anume funcționează foarte bine. Însă, când verifici efectiv rezultatele, îți poate demonstra contrariul.

Nu este necesar să intri prea mult în detalii cu evidența rezultatelor. O foaie excel îți este de ajuns. Am pregătit una pentru tine la finalul articolului. Pentru mai multe detalii despre aceasta, scrie-mi în secțiunea contact. Dacă vrei să o ții în alt mod, este alegerea ta. Orice evidență este bună, atâta timp cât îți păstrează rezultatele.

Stabilirea obiectivelor

Este bine să îți stabilești obiective. Dar nu le acorda un termen prea scurt. Este inutil să îți stabilești un obiectiv zilnic pe care să-l îndeplinești cu fermitate. Vei risca să prinzi o serie de pariuri necâștigătoare. Astfel îți poți pierde o mare parte din bancă prin efortul tău.

Ar trebui să te concentrezi pe cele 10 puncte profit pe lună. Ceea ce reprezintă în jur de 0.33p profit pe zi. Cu o bancă de 1000 €, ar însemna în jur de 3.30 € profit / zi.

Repet…o medie de doar 3.30 € profit pe zi.

Pentru mai multe detalii, citește articolele despre managementul banilor și miza.

Este bine să ai în minte acest obiectiv zilnic. Însă, nu trebuie să te aștepți să îl realizezi în fiecare zi. Rezultatele nu vor fi aceleași de fiecare dată.

Când vei pierde un pariu, va fi nevoie de unul sau două doar ca să revii de unde ai plecat. Uneori vei prinde două pariuri necâștigătoare în aceeași zi. Ceea ce nu trebuie să faci este să încerci să le recuperezi imediat. Acesta poate fi momentul în care se pot întâmpla lucruri urâte cu banca ta.

Nu sunt în fiecare zi pariuri suficient de bune pentru a recupera rezultatele pierdute. Aici va interveni disciplina ta. Nu trebuie să realizezi target-ul zi de zi pentru a îndeplini obiectivul lunar. Așa că, dacă nu mai găsești niciun meci care să merite să fie pariat, nu mai investi în acea zi.

Verifică-ți rezultatele cel puțin la finalul fiecărei luni. Trage concluziile în funcție de acestea. Rezultatele trebuie să fie înregistrate în evidența ta fără excepție.

Analzează rezultatele

Foaia excel cu rezultatele personale îți va oferi o imagine clară a performanței tale în trading. Dacă te-ai gândit vreodată să trăiești din trading, află că evidența tuturor pariurilor este obligatorie. Te va ajuta să descoperi breșe și greșeli în portofoliul personal. Acestea te pot costa mulți bani fără ca tu să realizezi.

Știu că după o zi plină de identificat oportunități și trading, analizarea rezultatelor tale ar fi ultimul lucru. Doar că este un rău necesar. Te va răsplăti din plin în final.

Este un sentiment deosebit să analizezi profitul sau pierderea la finalul fiecărei luni. Întreaga istorie a pariurilor tale se află în fața ecranului. Vei fi foarte fericit atunci când a fost o lună profitabilă. Și destul de dezamăgit când rezultatele lunare vor arăta o pierdere. Important este să analizezi întreaga situație. Te va ajuta să maximizezi pariurile câștigătoare și să le reduci pe cele pierzătoare.

Cred că am avut profit”. „S-ar putea să fi pierdut, dar foarte puțin”. Nu mai este loc pentru astfel de supoziții. Dovada se află în fața ochilor tăi. Astfel, nu te vei mai păcăli singur că îți merge bine.

Până când nu ai această dovadă, nu ai nicio șansă să progresezi în trading. Aspect valabil și pentru pariorii clasici. Așa că începe cât mai repede să îți evidențiezi rezultatele.

Îmbunătățirea performanței

Evidența ta îți va spune cu exactitate ce merge bine și ce merge rău. Astfel, vei fi capabil să îți îmbunătățești rezultatele și performanța. Fără ajutorul evidenței, va trece timpul și nu vei putea să procesezi informațiile privind rezultatele tale. Astfel că nu vei putea corecta greșelile pe care le-ai făcut. Acestea vor fi repetate lună de lună.

Evidențierea rezultatelor te ajută să fii disciplinat.

Nici să nu te gândești să nu îți mai înregistrezi rezultatele. Nici măcar atunci când ești covins că faci profituri constante lună după lună.

Semne de avertizare

Îți poți folosi foaia excel cu rezultatele tale ca un semnal de avertizare. Te poate ajuta să vezi când o anumită strategie sau o parte din portofoliul tău eșuează.

Când vei vedea că ceva este în neregulă, ia atitudine!

Poate că trebuie să îi acorzi o pauză unei anumite strategii. Sau poate că trebuie să găsești modalități de a o îmbunătății. Poate chiar va trebuie să renunți la ea și să o scoți din portofoliu definitiv.

semn de alarmare

Evidența cu rezultatele personale îți poate arăta că te descurci foarte bine într-o anumită ligă. Așa că te poți concentra mai mult pe aceasta. Sau poate că ai găsit o valoare deosebită pe una dintre strategiile tale. Aceasta ar trebui exploatată la maximim pentru un profit în plus.

Cotele pe care faci trading sunt și ele un factor important pentru îmbunătățirea rezultatelor. Evidența personală îți va identifica cel mai bun interval de cote pentru fiecare sistem în parte. Această informație reprezintă un avantaj imens. Îți poți calcula edge-ul.

Drept urmare, te poți concentra pe meciurile care au cotele în intervalul respectiv. Vei vedea cum profitul tău va fi mult mai des întâlnit.

Foaia excel cu rezultatele

Foaia cu rezultatele nu trebuie să fie complicată.

Tot ce îți trebuie sunt coloanele cu datele de bază. Acestea ar putea fi data, țara, liga, echipele, strategia, cotele, miza, profitul/pierderea și soldul final. De asemenea, este util să adaugi note despre fiecare pariu. Un feedback este bun pentru viitor. Poate că un cartonaș roșu a influențat rezultatul. Aceasta este o informație utilă ce te poate ajuta oricând. Mai ales atunci când lucrurile se repetă.

Poți evidenția profitul/pierderea în bani, în puncte sau ambele.

Trebuie să ții minte că motivul principal pentru care evidențiezi rezultatele este întărirea disciplinei.

Așa cum bine știm, disciplina este cel mai greu de îndreptat. Așa că, orice ajută la imbunătățirea ei, merită efortul.

Citește și articolul despre mindset.

În final vreau să îți spun că eu țin o evidență de peste 5 ani. Am ajuns la câteva mii de pariuri înregistrate. Banii nu se fac ușor. Așa că nu te mai grăbi să încerci o strategie câteva luni și să tragi concluzii nefondate.

Sunt de părere că nu există nicio strategie câștigătoare. Dar în același timp,consider că orice strategie poate fi câștigătoare. Trebuie doar să progresezi în ceea ce faci. Iar o evidență cu toate rezultatele personale te ajută necondiționat.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More