Acasa Premium Bonds

Premium Bonds

de Cristi

Ai ajuns la etapa în care profitul tău din exchange este constant și vrei să-ți investești banii în altceva mult mai sigur? Te afli în locul potrivit.

Sunt un fan al Premium Bonds.

Premium Bonds este un gen de obligațiune emisă exclusiv de guvernul din Marea Britanie.

Obligațiunile (bonds) sunt titluri de valoare purtătoare de dobânzi, cu o rată fixă sau variabilă a dobânzii și cu scadență de cel puțin un an (de la data emiterii). Piața obligațiunilor este constituită în majoritate din obligațiuni cu o rată fixă a dobânzii.

Care este diferența?

Norocul!

Doar trebuia să fie în concordanță cu profilul Betcash.

Premium Bonds nu îți garantează dobânda, ci o distribuie aleatoriu ca și premii deținătorilor de astfel de titluri de valoare. Desigur că este nevoie de o sumă investită destul de mare.

Poate că un depozit bancar, cu o dobândă medie de aproximativ 2%, este mai convenabil la prima vedere, însă trebuie să iei în considerare că acesta ascunde diferite taxe, dobânda mai scade, se percep comisioane și se reține impozitul pe profit.

Contul meu de Premium Bonds mi-a plătit în utlimul an o dobândă de 1.76% ca și premii, iar profitul este neimpozabil. În plus, timp de un an de zile, am avut șansa de a câștiga jackpot-ul de 1 milion £. Poate va veni în curând.

Pagina oficială ne informează că Premium Bonds sunt:

Potrivite pentru cei care:

  • Vor să aibă șansa de a câștiga 1 milion £ și alte premii în bani pentru care nu se reține impozit sau taxe
  • Au 100£ sau mai mult de investit
  • Vor 100% siguranță pentru banii investiți
  • Vor să profite cât mai mult de oportunitățile pentru care nu se aplică taxe

Și nu pentru cei care:

  • Vor un venit regulat
  • Doresc o răsplată garantată
  • Sunt îngrijorați că inflația le afectează economiile
  • Doresc să le cumpere drept cadou, dacă nu sunt pentru copii, nepoți sau strănepoți

Cum funcționează mai exact?

Fiecare 1£ investită îți aduce o șansă separată și egală de a obține un premiu lunar, cuprins între 25£ și 1 milion £. Poți investi minim 100£ și maxim 50.000£. Fiecare 1£ îți oferă șanse de 24.500 la 1 de a câștiga un premiu, ceea ce înseamnă o cotă de 246 pentru suma minimă de 100£ și o cotă de 1.49 pentru suma maximă de 50.000£.

Dobânda medie anuală returnată de Premium Bonds este de 1.40%, ceea ce înseamnă că, de regulă, vrei obține 1.40% din suma investită. Însă poți să nu ai niciun câștig sau poți avea jakpot-ul. Șansele sunt egale.

Și trebuie să ai în vedere că banii investiți sunt în siguranță (garantați 100%) și îi poți retrage oricând.

Bineînțeles, nu toți sunt fani…

Acum vine și partea mai dificilă. Desigur, întotdeauna trebuie să trecem anumite obstacole pentru a avea succes.

Nu poți aplica online din România. Va trebui să faci acest lucru telefonic. Eu am așteptat 2 luni ca să aflu că nu mi-au înțeles adresa și a trebuit să o iau de la capăt.

De asemenea, nu poți efectua plățile cu cardul din România, singura modalitate fiind cea a unui ordin de plată dintr-o bancă agreată de guvernul Marii Britanii.

Ca întotdeauna, te sfătuiesc să-ți faci propriile cercetări și apoi să decizi dacă Premium Bonds sunt potrivite pentru tine sau nu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More