Acasa Pierderile

Pierderile

de Cristi
pierderile

Pierderile

Gestionează pierderile

Pierderile fac întodeauna parte din joc. Mulți vor sări peste acest articol pentru că ei cred că le știu pe toate. Ei nu pierd niciodată…

Acesta este un mod stupid de gândire. Trebuie să știi cum să îți gestionezi pierderile. Altfel îți vei goli contul de bani fără să-ți dai seama. Iar acest lucru ar însemna finalul carierei tale în trading.

Managementul banilor, disciplina și răbdarea sunt vitale pentru succesul tău. Dar dacă nu reușești să îți gestionezi pierderile în mod corespunzător, ești pierdut. Este, probabil, cel mai important motiv din cauza căruia mulți pariori nu câștigă.

Nu fi tu acela.

Pierderile vor exista mereu

După cum am mai spus, pierderile fac parte din joc. Așa cum orice echipă de fotbal mai pierde, așa vei pierde și tu. Iar uneori pierderile vor fi multe.

Învață cum să faci față pierderilor și profitul te va urmări. Din nefericire, mulți văd pierderile ca pe ceva inacceptabil. Învăț cum să fac trading ca să pierd? Este o întrebare destul de des întâlnită. Astfel de persoane sunt condamnate la eșec.

pierderile

Ia în considerare următorul aspect… Pariezi back 2.00 sau lay 2.00. Piața îți spune că ai o probabilitate de câștig de 50%. Așa că ar trebui să te aștepți să pierzi jumătate dintre pariuri. Dacă pariezi 100 de meciuri la cotă 2.00 și câștigi 60% dintre ele, atunci vei avea profit. În orice caz, vei pierde 40 din acele pariuri.

Dar fii atent. Chiar dacă ai 60 de pariuri câștigătoare și 40 pierzătoare, acestea nu vor veni într-o ordine anume. Poți începe cu 5 pariuri câștigătoare consecutive. Dar în același timp, poți avea 5 pierderi consecutive.

Cum vei reacționa când vei prinde o serie de pariuri necâștigătoare?

Vei avea încrederea și convingerea că faci ceea ce trebuie și că este doar o perioadă mai rea? Sau nu vei înțelege că orice strategie este profitabilă pe termen lung și are nevoie de timp?

Privește în ansamblu

Cu toții avem serii necâștigătoare. Însă este important să avem încredere în procesul de selecție a meciurilor și în strategia respectivă. Lucrurile se vor regla pe parcurs. Dacă strategia s-a dovedit a fi profitabilă pe termen lung, seria de meciuri necâștigătoare va fi scurtă. Nu ar trebui să îți faci griji.

Asigură-te că respecți următoarele reguli:

✅ rămâi rațional.

✅ investește în câte un singur meci cu risc mic.

✅ nu încerca să forțezi cu mize sau cote mari pentru un câștig uriaș.

✅ păstreaă disciplina, făcând aceleași lucruri pe care le făceai.

O serie de pariuri necâștigătoare este ceva normal și natural. Nu va continua la nesfârșit. Chiar și cei mai buni pariori sportivi înregistrează pierderi semnificative, urmate de câștiguri care compensează pierderile. Acesta este efectul variației.

Dar să nu încerci să-ți mărești miza pentru a recupera mai repede pierderile. De asemenea, nu te va ajuta cu nimic să ții cont de câte meciuri necâștigătoare ai la rând.

Pierderile te ispitesc

Un pariu pierdut este dificil din punct de vedere emoțional. Unii vor fi ispitiți de pierderile survenite. Astfel că vor încerca să recâștige banii cât mai repede posibil. Este cel mai rău lucru care ți se poate întâmpla. Este ca și cum ai da foc banilor.

Pierderile îți vor lua mințile. Vei investi în primul meci disponibil pe care îl găsești. Nu vei face nicio analiză. Nu contează că e de liga a patra. Trebuie să iasă… Așa că mizezi și o sumă mai mare. Și cel mai probabil va fi pierzător. Poate că îți va ieși de câteva ori. Dar pe termen lung vei falimenta în mod cert.

Eu te înțeleg perfect. Suntem oameni. Este foarte ușor să te simți frustrat și să fii ademenit să iei decizii proaste. Este esențial să nu lași ghinionul să îți influențeze procesul decizional.

Când ești într-o groapă, ceea ce trebuie să faci este să te oprești din săpat.

Trebuie să te întrebi singur: „Dacă nu aș fi pierdut acel pariu, aș mai fi investit în acesta?”.

Dacă răspunsul este nu, nu ar trebui să te apropii de acel pariu.

Ține minte!

⚠️ ai răbdare și așteaptă pariul potrivit, nu pe cel care începe cel mai devreme.

⚠️ dacă ești nervos sau trist din cauza pariului pierdut, nu mai investi până când nu ai control asupra emoțiilor tale.

Vei citi aceste rânduri acum și te vei gândi că nu vei face astfel de lucruri prostești. Nu te vei lăsa ispitit de pierderile tale. Dar majoritatea pariorilor au făcut acest lucru la un moment dat. Dacă nu vei fi ispitit înseamnă că faci parte dintr-un grup extrem de restrâns de oameni. Însă să nu crezi doar tu acest lucru…

Controlează pierderile

Pierderile aduc la suprafață tot ce este mai rău în noi. Așa că trebuie să facem tot ce ne stă în putință pentru a le controla. Înainte ca ele să ne controleze pe noi.

Pentru început, asigură-te că miza ta este echilibrată. Aceasta nu trebuie să fie prea mare pentru banca ta. Astfel, pierderile vor fi în limitele stabilite de tine și nu vor cauza un stres inutil. Ceea ce înseamnă că nici nu vei pune presiune pe deciziile tale.

Când ai o serie de pariuri necâștigătoare, nu îți mări miza. Încearcă să îți păstrezi controlul. Citește articolul despre mindset. Te va ajuta.

Răcorește-te

Desigur, dacă pierderile te vor afecta, ai posibilitatea să te oprești. Ia-ți o pauză pentru a te calma. O astfel de „răcorire” te va ajuta să îți limpezești gândurile și să te concentrezi pe ce trebuie.

Nu lăsa pierderile să te corupă. Sunt trimise să se joace cu mintea ta. Așa că asigură-te să fii mai bun decât ele. Învață din ele. De aceea este important să ții o evidență a tuturor pariurilor tale. Citește articolul despre rezultate și descarcă foaia excel.

Mai am un sfat pe care ți-l pot oferi. Niciodată să nu riști bani pe care nu-ți permiți să îi pierzi. O bancă de 700 € nu mai este același lucru ca una de 1.000 €. Așa că, dacă vei miza corespunzător, gestionarea pierderilor va fi mult mai simplă.

Nu ești singur

Fiecare parior a avut serii de pariuri necâștigătoare și va mai avea.

Adu-ți aminte că poți face parte dintr-o comunitate de oameni extraordinară. Pe grupul de facebook Academia de Pariuri Betcash vei găsi pariori și traderi care te pot ajuta oricând. De asemenea, accesează secțiunea de contact și scrie-mi oricând ai nevoie de informații suplimentare.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More