Pariuri de tip Exchange

Modalități de pariere exchange

Pariurile exchange oferă mai multe modalități de pariere. Acestea nu se rezumă doar la un pariu clasic. Echipa „X” va câștiga. Vor fi cel puțin 3 goluri în meci. Sau scorul va fi 1-1. Acestea sunt pariuri simple.

Betfair Exchange ne aduce multiplele modalități de pariere exchange. Dintre acestea, ne vom concentra atenția asupra celor mai importante:

Trading

Această modalitate de pariere este baza pentru pariuri exchange. Cu siguranță este o noutate pentru mulți dintre voi. Însă este simplu de pariat odată ce ai înțeles-o. Și poate fi foarte profitabilă.

Tradingul se face exclusiv în cadrul pariurilor exchange. Acest fapt se datorează posibilității de pariere back & lay” (pro și contra).

Ideea care stă la bază este foarte simplă. Este regula fundamentală a oricărei activități comerciale: „cumpără ieftin și vinde scump”.

Înainte de a discuta despre tradingul pe sporturi, vreau să te gândești la tranzacționarea la bursă. Sunt sigur că ai măcar o idee în ce constă aceasta. Profitul apare atunci când cumperi un bun (aur, petrol, etc.) la un anumit preț și îl vinzi după ce valoarea lui crește. Se numește speculă.

Aceeași regulă se aplică și pe Betfair Exchange cu pariuri exchange. Cumperi o cotă când este mică și o vinzi când este mare.

Tradingul este finalizat atunci când ai profit indiferent de rezulatul final.

Dutching

O altă modalitate de pariere exchange este dutching-ul. Constă în plasarea de mai multe selecții într-un eveniment, astfel încât indiferent de câștig, profitul este același.

Dutching-ul este o metodă folosită pentru a împărți miza pe un număr de selecții. Este utilă atunci când există două sau mai multe rezultate pe care dorești să le pariezi. A început să fie folosită înainte de apariția pariului „lay” (contra). 

Imaginează-ți cum ar fi să pariezi că meciul nu se va termina egal. Ar trebui să plasezi o sumă pe gazde și o altă sumă pe oaspeți. Dar trebuie să ții cont și de cotele oferite. Astfel încât, oricare ar fi rezultatul (1 sau 2), să ai același profit.

Calculul nu este întotdeauna simplu. Trebuie să ții cont de cote diferite și comisionul casei de pariuri. Este și mai dificil atunci când ai multe selecții pe care vrei să mizezi.

Dutching-ul nu îți garantează profitul indiferent de rezultat.

Hedging

Cel mai bun mod de a înțelege modalitatea de pariere exchange hedge este să o consideri ca pe o formă de asigurare. Este de fapt o tehnică relativ simplă. Ideea de bază estea aceea de a proteja pariurile existente împotriva pierderilor potențiale. Acest lucru se realizează printr-un pariuri diferit de pariul inițial.

Probabil că nu vei înțelege de ce să faci acest lucru. De ce ai paria contra unui pariu anterior?! Există anumite situații când acoperirea unui pariu are mult sens. Strategia poate fi utilizată pentru a reduce riscul la care nu mai dorești să fii expus. În anumite circumstanțe, poți chiar utiliza hedging pentru a garanta profitul.

Sunt sigur că cel puțin o dată în viață ai trecut printr-o astfel de situație. Dacă nu tu, măcar un prieten… Ai avut un super bilet cu 7 evenimente. Ți-a mai rămas unul singur care se joacă târziu. Știi că dacă nu-ți iese, ai pierdut biletul. Dar dacă ai paria pe rezultatul opus? Ai putea obține un profit garantat. Ce-i drept, mai mic.

Acum sper că ai înțeles la ce mă refer. Hedging-ul este asemănător. Doar că ne referim la un singur meci și nu la un bilet cu mai multe meciuri. Aici plasezi un pariu contra celui anterior astfel încât să egalezi profitul (uneori pierderea) indiferent de rezultat.

Scalping

Iată una dintre cele mai interesante modalități pentru pariuri sportive exchange. Scalpingul este un termen care este utilizat în mod obișnuit pe piețele financiare. Este folosit într-o manieră similară în cadrul pariurilor exchange.

Scalpingul este o tehnică de trading care presupune tranzacționarea mișcărilor mici de preț.

În mod obișnuit, scalperul utilizează un stop-loss scurt și are drept scop să facă doar 1 sau 2 procente. Această tehnică este folosită cel mai bine pe piețele foarte stabile unde prețul nu se mișcă prea mult. Cu alte cuvinte, există o volatilitate mai mică.

Ideea de bază este aceeași. Cumpără ieftin și vinde scump. Doar că este esențial să stai cât mai puțin timp în piață. Altfel, un eveniment în timpul jocului ți-ar putea aduce o pierdere mare.

Scalpingul este modalitatea prin care furi câte puțin de unde apuci pentru a nu fi expus. Însă ești pedepsit drastic atunci când ești prins. Important este să mai rămâi cu ceva și să o iei de la capăt.

Swinging

Este aproape opusul scalpingului. Tranzacționarea swing-urilor își propune să profite de mișcări mai mari de preț. Stoparea pierderii este, în general, mai departe de prețul curent tranzacționat. Acest lucru se datorează faptului că tranzacționarea swing este mai potrivită pentru piețele volatile în care prețul este în creștere și este susceptibil să se miște. Nerăbdarea va duce adesea la pierderi prin acest tip de tehnică de tranzacționare pariuri exchange. Este important să ai un plan clar înainte de a intra în trade. Când vei intra? În ce condiții vei ieși?

Swinging este reprezentat de pierderi mici, constante, urmate de un profit gras. Pierderile trebuie stopate la timp, altfel trade-ul se poate transforma într-un pariu clasic.

Dacă scalpingul era hoțul, swinging-ul este legea. Hoțul fură ce fură, dar când îl prinzi trebuie să te asiguri că recuperezi tot și încă ceva în plus.

Am încercat să îți prezint pe scurt cele mai importante modalități de pariere exchange. Acest tip de pariuri pot fi plasate doar la Betfair Exchange.

În următoarele articole, voi prezenta pe rând, în detaliu, cu exemple, fiecare dintre aceste modalități de pariere.

Academia de pariuri sportive exchange

Dacă ești cu adevărat interesat, îți recomand să citești articolele educative despre pariurile exchange. Îți vor fi de mare folos dacă ești la început de drum.

De asemenea, te aștept în comunitatea pariorilor care urmăresc obținerea de profit, în cadrul grupului Academia de Pariuri Betcash.

Pentru informații suplimentare sau strategii de punere în aplicare a pariurilor exchange, te invit să îmi scrii în secțiunea de contact.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More