Managementul banilor la pariuri sportive – cum să îți crești banii în siguranță

Este esențial să cunoști managementul banilor la pariuri sportive. Este un factor cheie care face diferența între profit și pagubă.

Cu siguranță ai mai auzit despre managementul banilor la pariuri sportive, dar poate că sub o altă formă. Probabil și termenul în engleză „money management” îți sună cunoscut. Sau gestionarea banilor alocați pentru pariuri…

Oricare ar fi varianta care îți sună mai bine, toate se referă la același lucru: cum să îți administrezi bugetul când vine vorba despre pariuri sportive!

Pariurile online au luat amploare în ultimii ani, fiind astfel create noi oportunități. În ziua de azi este perfect posibil să „trăiești din pariuri” (sau să ai un al doilea venit).

Nu spun că este simplu, dar nu este imposibil.

Ca să fiu cât mai succint… Dacă ai un money management, poți fi profitabil. Dacă nu ai un money management, nu ai nicio șansă!

Despre miză am discutat și într-un articol despre pariuri exchange.

Ce este o bancă pentru pariuri?

O bancă pentru pariuri este o sumă de bani pe care ești de acord să o investești și de la care ți-ai luat gândul.

Ce bancă îți recomandăm? Nu există o sumă „ideală”. Fiecare și-o stabilește în funcție de veniturile și cheltuielile persoane. Nu trebuie să fie mai mult decât îți permiți să pierzi.

Țelul tău este să îți crești banca de pariere în siguranță.

Îți fixezi un obiectiv și, încetul cu încetul, te îndrepți către el. Fără teribilisme și fără să te plângi la fiecare pariu pierdut. Orice ar fi, nu te abați de la el. Dacă ți-ai planificat să mergi în Anglia, nu te întorci din drum spre Turcia doar pentru că ai întâmpinat câteva ploi pe parcurs.

Să nu crezi pe nimeni care îți spune că el nu a „spart” niciodată o bancă de pariuri în câteva zile. Cu toții am trecut prin asta de câteva ori, alții și acum. Important este să înveți din greșeli și să nu le repeți de fiecare dată.

În cazul în care ai mai multe proiecte, ar fi mai bine să ai și bugete separate.

Cât să mizez pe un meci?

Din nou, nu există o sumă ideală pe care să o pariezi pe un anumit meci. Miza ta trebuie să corespundă cu banca pe care o ai.

Astfel că, dacă ai o bancă de 5.000 lei, o miză de 3.000 lei este prea mare, în timp ce o miză de 2 lei este prea mică. Însă, aceeași miză de 2 lei poate fi perfectă dacă banca ta de pariuri este de 100 lei.

De aceea, recomandăm ca miza să fie un anumit procent fix din bugetul pe care îl ai. Și sper că ai observat că am spus fix… Nu creștem miza și nici nu o scădem, indiferent că plouă sau că ninge.

Cât să fie acest procent? Dacă ești la început în acest domeniu sau dacă pariezi doar ca să-ți mai potolești viciul, 1-2% din bancă este mai mult decât suficient. În cazul în care ai ceva experiență în pariuri sportive, atunci poți crește miza până la 5% din sold, dar niciodată mai sus.

Acest procent trebuie recalculat cât de des ai plăcerea sau posibilitatea. Fie la începutul fiecărei luni sau săptămâni, ori la sfărșit de zi. Esențial este să mizezi această sumă fixă pe fiecare pariu.

Câte meciuri să pariezi pe zi?

Cel mai simplu și corect răspuns este: pariezi câte meciuri ai analizat și ești convins că este un pariu bun. Nu ar trebui să ai o limită, nici inferioară, nici superioară. Să te oprești la un total de 5 sau după 3 câștigate/pierdute, dar nici să îți impui minim 1 pariu pe zi. Nu te ajută cu nimic. Totuși, dacă ai pariat toată ziua, ar fi bine să iei un repaus pe seară, întrucât nu mai ai aceeași putere de concentrare.

În rest, nu are nicio valoare să te oprești după 3 câștigate cu gândul că următoarele pot fi pierzătoare. Ar fi prostesc să faci acest lucru. Cum ar fi să te uiți la televizor la un meci din Liga Campionilor, să simți cum plutește golul în aer și tu să îți spui că ți-ai atins deja limita… Ratezi oportunități în acest mod.

Nu este ca și cum ar fi 10 pariuri bune și 10 pariri proaste, iar tu ai nimerit 3 bune și mai bine te oprești. Pot fi 20 bune și tu ratezi 17 dintre ele. Așa cum pot fi 20 proaste și de aceea nu trebuie să mărești miza.

Nu spunem că este o idee rea să îți stabilești reguli pe care să le și respecti. Din contră, este foarte bine. Doar că și aceste reguli trebuie să fie gândite.

În mod asemănător, nu pariem doar pentru că a trecut ziua și „nu am pus și noi nimic”. Când nu ai ce paria sau nu te simți în formă, zici pas. Oferta este plină de meciuri în fiecare zi.

Greșeli în managementul banilor la pariuri sportive

Greșeala începătorului, precum și a celui care o repetă la nesfârșit, este să mărească miza după un pariu pierdut. Să meargă la „recuperare”. Cine vă sfătuiește astfel nu vă dorește binele! Nu este nimic mai păgubos decât o astfel de abordare. Și este un fapt cert, studiat și demonstrat!

În această categoria se încadrează și strategiile cu mize progresive (inclusiv celebra „Martingale”), potrivit cărora îți crești suma pariată până prinzi un pariu câștigător. Gândirea nu este rea și ar fi o strategie profitabilă, dacă ți-ai putea permite să mergi un număr infinit de pași. Doar că banca noastră nu este nemărginită. Începi cu miză de 10 lei (minimul pentru a simți ceva din câștig) și ajungi să pariezi 1280 lei la pasul 8, doar pentru a avea un eventual profit total de 10 lei… Nebunie!

Albert Einstein vine în ajutorul nostru și definește nebunia – „să faci același lucru în mod repetat și să te aștepți să obții alt rezultat”.

Așadar, încetează să mai repeți greșelile, cu gândul că nu-ți vei mai distruge banca. Amintește-ți cauzele și sigur vei constata că, la un moment dat, din nervozitate, ai mizat mai mult decât trebuia.

Gestionarea unei bănci mici

Ai depus în contul de pariuri suma de 100 lei. Atât îți permiți. Chiar este un lucru bun să pleci de jos. Dacă poți căștiga constant 10 lei din 100, poți câștiga și 500 lei din 5.000.

Un procent de 2% din bancă ar însemna o miză de 2 lei. Dacă tu crezi că valorezi mai mult de 2 lei per pariu, atunci te înșeli. Și dacă vei paria mai mult, vei ajunge la 0 lei în cont fără să știi ce s-a întâmplat.

Nu uita, misiunea ta este să îți crești banca în siguranță, pas cu pas. Regula nr. 1 pentru a face bani este să nu pierzi bani.

În consecință, dacă 2% înseamnă pentru bugetul tău 2 lei, atât pariezi. Nu te concentra pe suma mizată, ci pe managementul banilor și respectarea acestuia. O astfel de abordare te ajută să treci peste zilele mai puțin profitabile, pe care le avem cu toții.

Fiind vorba de o bancă destul de mică, scopul tău ar trebui să fie creșterea acesteia. Iar cea mai bună metodă existentă este capitalizarea profitului.

Ce faci mai exact? Îți adaugi orice profit la banca de start și recalculezi miza așa cum am mai spus anterior. Astfel, la începutul următoarei săptămâni, procentul de 2% din noua bancă de 150 lei va fi de 3 lei. După o altă săptămână, cei 2% din noua bancă, care acum a crescut la 200 lei, îți vor stabili o miză de 4 lei. Și tot așa, până vei ajunge la obiectivul stabilit de tine, moment în care îți poți retrage o parte din câștig.

Despre acest subiect vom discuta mai pe larg într-un articol separat, întrucât merită acest lucru.

Concluzii despre managementul banilor la pariuri sportive

Gestionarea banilor la pariuri sportive nu este singurul element ce trebuie însușit de un parior. Mai există și alți factori cheie care îți vor aduce succesul în pariuri sportive. De aceea, îți recomand să citești cât mai multe articole educative și nu numai marca „Academia de Pariuri”.

Cu toate acestea, managementul banilor nu este doar important, ci este vital pentru a reuși. Și nu trebuie respectat doar în proporție de 90% sau 99%, ci în totalitate. Este de ajuns ca într-o zi din an să nu îl respecți și să distrugi tot ce ai creat până atunci.

Mergi pe un procent fix de 1-5% din bancă, indiferent că ai 100 lei sau 20.000 lei. Chiar și 5 lei dacă ai profit constant la final de lună, este un progres. Majoritatea (cei care nu citesc astfel de articole) la final de lună nu doar că nu au profit, dar se văd și nevoiți să alimenteze din nou contul pentru a continua să parieze.

Prin intermediul acestui website, a grupului de Facebook și a canalului de telegram noi încercăm să te ajutăm să îți crești banca. Ai foarte multe recomandări și proiecte de unde să alegi ce ți se potrivește. Însă noi facem doar jumătate din treabă, restul este partea ta.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More