HEDGING

Hedging-ul este foarte important pentru pariurile exchange. Pot spune chiar esențial, atunci când vine vorba de trading. Majoritatea strategiilor au nevoie de acest hedging. Altfel, dacă lași meciul să curgă fără să acționezi, nu faci altceva decât gambling.

Pentru a face hedging este obligatoriu să ai deja un pariu în derulare. Iar tu vii cu un alt pariu, de regulă contrar primului. Scopul fiind acela de a distribui în mod egal profitul sau pierderea pe orice rezultat posibil.

hedging example

Hedging este asemănător funcției „Cashout”. Doar că este mult mai eficient în obținerea profitului. De ce? Pe scurt, cashout îți va egaliza profitul la prețul disponibil pe piață pentru toate posibilitățile. Chiar și pentru cele care nu mai sunt posibile. Dar despre acest subiect vom discuta mai detaliat într-un alt articol.

Hedging pozitiv

Trading-ul nu este pentru oricine. Trebuie să înțelegi că nu toate pariurile vor decurge în direcția dorită. Uneori câștigi, alteori pierzi. Un hedging pozitiv apare, desigur, atunci când rezultatul este în favoarea ta.

În meciul din fotografia de mai jos scorul este 1-1. Cunoaștem faptul că orice gol marcat ar modifica drastic cotele. Cota marcatoarei va scădea, iar celelalte vor crește. Nu suntem siguri cine va înscrie, dar cel mai probabil se va da un gol. Cota care va crește indiferent de echipa care marcatoare este cea pentru egal. Așa că plasăm un pariu LAY (contra) pe egal la cota 2.60.

Dacă se înscrie un gol, atunci vom face hedging. De ce? Pentru că vrem să „blocăm” un profit indiferent de rezultatul final.

După golul marcat, cota pentru egal a crescut la 5.90. Folosim hedging și egalizăm profitul. În acest moment am câștigat 48.80 €. Nu ne interesează cu ce scor se va termina meciul.

Hedging negativ

Așa cum am spus, nu toate tradeurile vor decurge în favoarea noastră. Uneori golurile nu vor să vină. Sau vin pentru cine nu trebuie. Așa că, deși ne este greu, trebuie să facem hedging „pe minus”.

De ce trebuie să facem acest lucru? Pentru că pierderea ar fi putut fi mult mai mare. Nu ar fi nimic mai mult decât un pariu clasic. Pentru că facem trading. Și pentru că suntem suficient de curajoși să facem acest lucru.

Știu, este foarte greu de acceptat. Dar aici se face diferența între cei care fac bani din trading și cei care nu fac.

Cum se face?

Ai mai multe posibilități. Trebuie să o alegi pe cea mai rapidă pentru tine…

  • introduci sume în Betfair Exchange până când ajungi la profit egal (metoda pe care eu o folosesc)
  • folosești formule de calcul (pentru detalii vizitează pagina Cashout)
  • folosești un calculator Hedging

Academia de Pariuri Exchange

Dacă ești cu adevărat interesat, îți recomand să citești articolele educative despre pariurile exchange. Îți vor fi de mare folos dacă ești la început de drum. Exemple practice sunt postate zilnic pe pagina de facebook Academia de Pariuri Exchange.

De asemenea, te aștept în comunitatea pariorilor care urmăresc obținerea de profit, în cadrul grupului Academia de Pariuri Betcash.

Pentru informații suplimentare sau strategii de punere în aplicare a pariurilor exchange, te invit să îmi scrii în secțiunea de contact.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More