Pariuri Handicap asiatic

Noțiunea de pariu „handicap asiatic” reprezintă o formă de pariere pe orice tip sport.

În funcție de forma celor două echipe sau jucători, acestora li se acordă un anumit handicap, pentru a se echilibra partida.

Sistemul „handicap asiatic” pentru un pariu își are originile în Indonezia.

Cel mai interesant este că pariul cu handicap asiatic reduce numărul de rezultate posibile (1 X 2) de la trei la două. Se renunță la rezultatul de egalitate, iar cele două cote rămase sunt de valori foarte apropiate, având o șansă de succes de aproximativ 50% fiecare.

În cazul sporturilor în care egalul nu este posibil (cum ar fi de exemplu tenisul), jucatorul favorit căruia i se acordă un pariu cu handicap asiatic trebuie să își surclaseze adversarul la o diferență de scor mai mare, nu doar să câștige meciul.

Întrucât scopul a fost acela de a echilibra partida, cotele oferite pentru handicap asiatic vor reflecta acest aspect și vor fi în jur de 1.90 – 2.00 pentru ambele rezultate posibile.

Tipuri de pariuri cu handicap asiatic

În epoca modernă, handicapul asiatic goluri pleacă de la „un sfert de gol” și poate ajunge la 3, 4, 5 sau mai multe goluri, în funcție de diferența dintre echipe. Același lucru se aplică și pentru sporturile pe puncte și nu pe goluri.

Deoarece în niciun sport nu vom vedea jumătate de gol sau un sfert de punct, vor exista situații atipice și în pariere, după cum voi exemplifica.

Astfel, uneori vom descoperi că nu avem niciun câștig, dar ni se returnează miza. Este valabil pentru pariurile tip handicap asiatic de tipul 0, 1.0, 2.0 și așa mai departe.

Sau vor fi situații și mai ciudate în care avem jumătate din câștigul pe care trebuia să îl obținem pe acea cotă. Sau o pierdere pe jumătate, iar cealaltă jumătate de miză returnată în cont.

Pare dificil de înțeles? Poate că este, cel puțin la început, dar va deveni mai simplu după ce parcurgem tabelul și luăm câteva exemple practice pentru pariurile cu handicap asiatic goluri.

tabel 1
tabel 2
tabel 3

Este foarte important să nu încurci acest tip de handicap asiatic goluri cu handicapul european. Vom trata acest subiect într-un alt articol.

Exemple de pariuri handicap asiatic goluri

#1.    Să luăm ca exemplu acest meci de baschet, unde CSKA Moscova este favorită. Cota pentru victorie este de 1.37.

În urma calculelor realizate, casa de pariuri a cosiderat că un handicap asiatic de -6.5 puncte ar crea o partidă mai echilibrată. Motiv pentru care, acum cotele sunt de 1.90 și 1.90.

Însă, dacă pariem pe CSKA Moscova -6.5, pentru ca pariul tip handicap asiatic goluri să fie câștigător, trebuia ca rușii să câștige la cel puțin 7 puncte diferență.

Astfel, la 100 ron pariați pe CSKA Moscova handicap asiatic goluri -6.5, câștigăm 190 ron în caz de victorie la mai mult de 7 puncte. În orice altă situație, pierdem întreaga miză.

#2.   În cazul în care șansele calculate sunt aproximativ egale, atunci handicapul asiatic care se oferă este 0. Acest pariu mai poate fi găsit și drept „Pariu fără egal” (Draw no bet – DNB).

handicap asiatic 0

În această situație, dacă meciul se termină la egalitate, miza este returnată, indiferent de selecția ta. Evident că, dacă echipa pe care ai pariat pierde, vei pierde și tu biletul.

#3.    Pariu +0.75 (sau 0.5/1.0) handicap asiatic goluri

Aici apar unele dificultăți de înțelegere. În situația în care avem „sferturi” de handicap asiatic, apare și posibilitatea de a câștiga jumătate din profit sau de a pierde jumătate de miză.

handicap asiatic 0.75

Acest sfert de handicap asiatic goluri (0.75) se mai găsește și sub forma 0.5/1.0. În a două modalitate este și mai simplu de înțeles. De ce? Pentru că, practic miza pe care o plasezi se împarte în jumătate, o parte pe handicap asiatic 0.5 și o altă parte de 1.0.

Să presupunem că ai pariat 100 ron pe Wolfsburg +0.75.

Avem următoarele rezultate posibile…

Câștigă Borusia Mönchengladbach la cel puțin 2 goluri diferență – pierdem pariul (-100 ron).

Câștigă Borusia Mönchengladbach la cel puțin 1 gol diferență – jumătate de miză o pierdem și jumătate de miză o primim înapoi (-50 ron). Cum așa? Pentru că am avut un pariu handicap asiatic goluri +0.5, pe care l-am pierdut și un pariu +1.0 handicap asiatic goluri, care s-a terminat egal.

Orice alt rezultat (egal sau victorie Wolfsburg) ne aduce câștig integral (+194 ron).

Mai există și varianta în care putem avea jumătate de miză returnată și jumătate din profit încasat. Acest lucru era posibil dacă am fi pariat pe Borusia Mönchengladbach -0.75, iar meciul se termina cu victoria acestei echipe la un singur gol diferență.

De ce?

Pariul handicap asiatic goluri -0.75 se împarte în -0.5 și -1.0. Așadar, pariul -0.5 handicap asiatic era câștigător, însă pariul -1.0 handicap asiatic se rambursează.

50 ron la cotă de 1.94 ar fi însemnam un câștig de 97 ron (plus 50 ron care s-au restituit).

Cum putem profita de pariuri cu handicap asiatic goluri?

Așa cum te-am obișnuit deja, nu îți descriu doar o prezentare a unui anumit sistem de pariere, ci vin în plus cu cel puțin o modalitate din care să înțelegi cum să profiți pentru a îți mări șansa de reușită.

În funcție de linia de bază cu handicap asiatic goluri oferită, ne putem face o idee despre cum ar trebui să decurgă meciul.

De exemplu, dacă echipa favorită are o cotă de 1.30, însă i se acordă un handicap asiatic goluri de doar -0.5, înseamnă că traderii se așteaptă ca echipa respectivă să câștige meciul la doar un gol diferență.

Pornind de aici, dacă mai facem câteva cercetări, ne putem forma o opinie cu privire la rezultatul preconizat de casele de pariuri. Cum? Verificăm linia de sub/peste 2.5 goluri, de exemplu. Dacă se așteaptă puține goluri, înseamnă că cel mai probabil rezultat va fi 1-0.

Foarte, foarte rar când două agenții de pariuri oferă o linie de handicap asiatic goluri diferită pentru același meci.

De regulă, pariul cu handicap asiatic goluri +/-0.5 oferă o cotă ceva mai bună decât pariul clasic.

Echipa A -0.5 este același pariu cu Echipa A să câștige.

diferenta 1

Echipa B +0.5 este identic cu pariul de tip „șansă dublă”, pentru că în caz de egalitate Echipa B are acea jumătate de gol în plus.

Multe case de pariuri oferă o gamă mult mai largă de pariuri cu handicap asiatic și nu doar linia de bază.

lista handicap asiatic

Traderii calculează cu o precizie destul de ridicată linia corectă a unui meci și chiar și pe cele imediat următoare. Însă, cu cât ne depărtăm de linia de bază, pariul cu handicap asiatic poate fi valorificat.

Academia de Pariuri Betcash

Dacă ești cu adevărat interesat, îți recomand să citești articolele educative despre pariurile exchange. Îți vor fi de mare folos dacă ești la început de drum. Exemple practice sunt postate zilnic pe pagina de facebook Academia de Pariuri Exchange.

De asemenea, te aștept în comunitatea pariorilor care urmăresc obținerea de profit, în cadrul grupului Academia de Pariuri Betcash.

Pentru informații suplimentare sau strategii de punere în aplicare a pariurilor exchange, te invit să îmi scrii în secțiunea de contact.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More