În primul rând, obținerea informațiilor de acest gen este la fel de importantă ca modul de interpretare al acestora.
De exemplu, știi că o echipa are 7 victorii consecutive. Aceasta este informația.
Însă interpretările diferă. Unii cred că echipa este „pe val” și urmează o nouă victorie, iar alții consideră că este momentul să se termine seria pentru că are suficiente puncte sau din alte motive.
Un alt factor negativ privind Expected Goals („xG”) ar fi multitudinea de furnizori ai acestui sistem. Fiecare are propriul set de parametri, iar rezultatele pot fi diferite. Fii sigur că un serviciu gratuit nu va fi la fel de precis ca unul plătit.
De asemenea, fotbalul, ca și orice alt sport (dar mai ales), este foarte imprevizibil. Vor exista situații în care echipa joacă extraordinar de bine, însă încheie partida cu o înfrangere.
Sau…sistemul xG ne spune că o anumită echipă își creează foarte multe ocazii pe meci și are un punctaj de peste 3.00. Ceea ce înseamnă că numărul de goluri la care să ne așteptăm din partea ei, este de minim 3 pe meci. Însă, meciul se încheie 0-0.
Dacă primul tău gând este că meciul a fost „aranjat”, atunci îmi pare rău pentru tine. Șansele să fii profitabil vreodată sunt minime.
Trebuie să realizăm că fotbalul este imprevizibil, pariurile sportive sunt mai mult un viciu și nu „un al doilea venit”, iar rechinii profită de acest aspect.
Nu în ultimul rând, limitările se aplică și când vine vorba despre perioada de timp. Vreau să cred că deja știi că nu trebuie să te bazezi doar pe următorul meci și să mergi totul sau nimic pentru că așa ți-a spus sistemul. Ca orice profesionist, algoritmul dă randament pe perioade mai lungi de timp.