Dutching este o tehnică folosită pe piața de exchange prin care o anumită sumă de bani este distribuită pe 2 sau mai multe selecții, indiferent de cote, astfel încât câștigul să fie același, însă nu îți garantează profitul indiferent de rezultat.

Vrei să investești suma totală de 200 $, pe un meci în care cele două echipe joacă pentru victorie, egalul fiind defavorabil ambelor. Cotele sunt de 2.62 pentru victoria gazdelor, 3.40 pentru egal și 3.00 pentru oaspeți. Miza va fi distribuită pe victoria gazdelor sau a oaspeților, astfel încât oricare dintre ele câștigă, să obții același profit.

106.76 $ * cota 2.62 = câștig 274.63 $ (comision inclus)

93.24 $ * cota 3.00 = câștig 274.64 $ (comision inclus)

Miza totală = 200 $

Indiferent care dintre echipe va câștiga, profitul este de 74.63 $.

Însă, ține cont că, în cazul în care meciul se termină egal, ai o pierdere de 200 $.

Pentru astfel de piețe, cu două sau trei posibilități, dutching-ul este aproape inutil, întrucât există selecții care ne ajută să facem același lucru. În exemplul menționat, putem paria back (pro) șansă dublă 1 sau 2 și, de asemenea, putem  paria lay (contra) egal.

Dificultatea intervine atunci când trebuie plasată miza pe mai multe cote, astfel încât profitul să fie același.

Astfel, dutching-ul se folosește în mod eficient pentru selecții multiple pe scoruri corecte.

Pentru a afla modul de distribuire a mizei pe fiecare selecție (cotă), astfel încât câștigul să fie același indiferent de rezultat, poți folosi orice calculator de dutching de pe internet.

Uite încă un exemplu de dutching stabilit cu ajutorul calculatorului…

Miza totală pe care vrei să o investești este de 100 $ și va fi împărțită pe cele trei cote astfel încât câștigul să fie același, de 329,40 $ (profit 229,40 $). Poate că cele trei cote sunt pe piața pauză/final și ai ales doar pe cele pe care tu le consideri cele mai plauzibile, iar pe restul le-ai lăsat cu o pierdere posibila de 100 $.

Dutching-ul nu este o strategie de sine stătătoare, însă este foarte util în timpul trading-ului.

Asigură-te că ai înțeles foarte bine aceste noțiuni și interesează-te cât mai mult despre subiectele tratate în această secțiune. Doar atunci să treci la următorul pas. Nu ezita să mă contactezi pentru orice detalii suplimentare.

Close Menu