Comision Betfair Exchange

În acest articol vom discuta despre controversatul comision Betfair Exchange.

După ce am demascat marja casei de pariuri clasice, a venit rândul caselor exchange. În România avem acces doar la Betfair Exchange, așa că va fi singura pe care mă concentrez.

Betfair Exchange nu are nicio marjă. Rezultatul calculului cotelor va fi 100% (vezi calculator marjă). Deci marja 0%. De ce? Pentru că la casele exchange pariezi împotriva altor persoane și nu împotriva agenției.

Așadar, aici vei găsi cotele denumite „corecte”. Dar, prin corecte nu vreau să spun că acestea sunt perfecte. Ci doar că nu au niciun „avantaj” introdus. Sunt exact probabilitățile transformate din procente în cote.

Să ai în vedere că Betfair Sportsbook este o casă de pariuri clasică. Prin urmare va funcționa așa cum am explicat în articolul despre marja casei de pariuri.

Când se percepe acest comision Betfair Exchange?

Sper că nu creadeai că nu vei fi taxat în vreun mod. Betfair Exchange nu este vreun Robin Hood al pariurilor așa cum consideră unii. Este adevărat, are multe avantaje, dar tot ascunde un comision. Trebuie să își câștige și ea partea într-un mod.

România se află printre țările neprivilegiate. Avem un comision de 6.50%.

În UK s-a trecut din anul 2019 la un comision de 2.00% fix… Sperăm să ajungă și la noi.

Comisionul Betfair Exchange se reține exclusiv din profit. Astfel, dacă ai un profit brut de 100 ron pe un eveniment, în contul tău vor fi creditați doar 93.50 ron.

comision 100

De asemenea, pe măsură ce cotizezi, câștigi puncte ce îți aduc o reducere a comisionului cuprinsă între 2% – 60%.

Însă, dacă ajungi să obții un profit destul de mare, vei fi introdus la Premium Charge. Mai exact, în funcție de profitul total obținut pe cont, vei fi încadrat pe mai multe niveluri de costuri suplimentare. Taxarea culminează cu aplicarea unei rate cuprinse între 40% – 60%, atunci când depășești un profit total de 250.000 £.

Sunt multe de spus despre aceste condiții Betfair Exchange, așa că te voi lăsa să faci un studiu individual. Vreau să fiu cât mai concret și să ne bazăm pe aspecte importante. 

Îți doresc să ajungi să achiți acele taxe… Doar 0.5% dintre utilizatori plătesc suplimentar la nivel maxim.

Comision Betfair Exchange vs Marjă casă de pariuri clasică

Pff…6.50% din fiecare câștig. Cam mult! Totuși încep cu partea plină a paharului…

Avantaje

  • Știm dinainte cât suntem taxați și ce „avantaj” trebuie să acoperim
  • Se aplică doar profiturilor obținute
  • Este mai puțin decât impozitul pe profit de 10% sau 16% impus de stat
  • Avem posibilitatea de a îl reduce până la 2.60% prin acumularea de puncte
  • Sperăm la o armonizare în viitor a comisioanelor la pragul de 2%

Dezavantaje

  • Există, nu îl putem negocia și nici eluda
  • Este foarte apropiat de media marjei casei de pariuri clasice
  • La o casă de pariuri clasică poți găsi o marjă mai mică, până la 0%

Mai există o diferență importantă între comision și marjă. Aceasta apare atunci când faci trading.

Să presupunem că ai un potențial profit de 100 ron pe un anumit rezultat. 

Strategia a funcționat, cotele au evoluat în favoarea ta și faci hedging (sau cashout). Astfel, vei avea, să zicem, un profit de 30 ron pe orice rezultat. Comisionul va fi aplicat la cei 30 ron și nu la suma de 100 ron inițială.

Ca și o scurtă concluzie, observăm că mai toate casele de pariuri, fie ele clasice sau exchange, cu marjă sau comision, fac bani pe seama multora dintre noi. După cum se spune „casa câștigă întotdeaua”.  

Așadar, este misiunea noastră să recuperăm acest handicap și să câștigăm câteva procente în plus. Cine crede că va face milioane cu 10 lei pariați, încă visează. Nici măcar nu este un subiect pe care să îl dezbatem vreodată.

Repet, dacă pe termen lung ai un ROI de 5-10%, ar trebui să fii mai mult decât fericit. Înseamnă că ai avut un avantaj de peste 15% față de o corporație mondială … 

Academia de Pariuri Betcash

Dacă ești cu adevărat interesat, îți recomand să citești articolele educative despre pariurile exchange. Îți vor fi de mare folos dacă ești la început de drum. Exemple practice sunt postate zilnic pe pagina de facebook Academia de Pariuri Exchange.

De asemenea, te aștept în comunitatea pariorilor care urmăresc obținerea de profit, în cadrul grupului Academia de Pariuri Betcash.

Pentru informații suplimentare sau strategii de punere în aplicare a pariurilor exchange, te invit să îmi scrii în secțiunea de contact.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More