Acasa Cashout

Cashout

de Cristi

Ai auzit de cashout? Probabil că te-ai obișnuit cu această facilitate, întrucât mai toate casele de pariuri obișnuite au început să o ofere. La Betfair Exchange este o parte integrată.

cashout

Diferența imensă constă în aceea că, la Betfair Exchange, cashout-ul este corect. De ce? Pentru că îți oferă posibilitatea să închizi pariul la momentul respectiv, generând automat un profit sau o pierdere calculată în funcție de cotele existente.

Poți apela la cashout și la alte case de pariuri. Doar că acesta nu este niciodată în avantajul pariorului. Câștigul pe care îl primești nu se ridică la nivelul normal. Este mai mult o „atenție” pentru a-ți retrage pariul.

Cashout Betfair Exchange

Știu…am spus că opțiunea de cashout la Betfair Exchange este corectă. Îți oferă profitul exact în funcție de cotele disponibile la acel moment. Însă nu ți-o recomand, pentru că am pretenții de la tine.

De ce? Pentru că ai o posibilitate și mai bună, de pe urma căreia să mai furi câteva procente din miză (sau poate vrei să duci profitul pe un anumit rezultat și nu să-l egalezi). Nu trebuie decât să calculezi singur cât ar trebui să pui back sau lay pentru a închide pariul, în funcție de cota care este în așteptare (sau poți insera mize până când Betfair Exchange îți va afișa profit egal).

Vei întâmpina două situații, ori ai pariat inițial back (pro) pe o selecție și va trebui să pariezi lay (contra). Ori ai pariat inițial lay și va trebui să pariezi back.

Miza lay pe care va trebui să o pariezi ulterior se calculează astfel:

miza lay = miza back * cota back / cota lay

Miza back pe care va trebui să o pariezi ulterior se calculează astfel:

miza back = miza lay * cota lay / cota back

Dacă ești mai comod, poți folosi orice calculator de arbitrage disponibil pe internet.

Exemplu cashout #1

Hai să luam două exemple, unul cu profit, iar altul cu pierdere:

Ești în fotoliu și te uiți cum CFR Cluj atacă dezlănțuit pe adversarii lor din Suedia și ești convins că românii vor înscrie, mai ales că le trebuie cel puțin un gol pentru a se califica. În minutul 15, cota pentru victoria CFR Cluj este de 3.75 (back) / 3.80 (lay). Plasezi un pariu back (pro) de 100 $ pe CFR Cluj, la o cotă de 3.80, cea care este în așteptare (pentru că, în 2-3 minute cota va crește cu trecerea timpului și va ajunge să fie confirmată, astfel obținând cât mai multă valoare).

exchnage odds

În acest moment ai un risc de 100 $ și un eventual profit de 285 $.

În minutul 65, Ciprian Deac (CFR Cluj – pentru cei care nu și-au dat seama) a înscris în poarta adversarilor.

Cota pentru victoria românilor a scăzut la 1.60 (back) / 1.61 (lay).

Tu știi că suedezii nu sunt mulțumiți cu această înfrângere așa că vor forța egalarea pe sfârșit de meci și nu are rost să riști să pierzi miza de 100 $ cu un gol în ultimele minute, așa că vei face ceea ce este normal și vei închide pariul cu un profit indiferent de rezultat.

Având în vedere că inițial ai pariat back (pro), vei reveni cu un pariu lay (contra) pe același eveniment.

Îți reamintesc…

miza lay = miza back * cota back / cota lay

= 100 * 3.85 / 1.60

= 240,62 $

După cum observi, cota lay o poți alege pe cea care este în așteptare (1.60). Pariul nu va fi confirmat imediat, dar nici nu va dura mai multe de 1 minut, timp în care este greu să se mai de un gol (și poate mai înscrie CFR…).

Acum ai același profit indiferent de rezultat.

CFR Cluj câștigă

Ai pus back 100 $ la cotă 3.85 = profit 285 $

Ai pus lay 240,62 $ la cotă 1.60 = pierdere 144,37 $

Profit total = 140,63 $

CFR Cluj nu câștigă (egal sau Malmo)

Ai pus back 100 $ la cotă 3.85 = pierdere 100 $

Ai pus lay 240,62 $ la cotă 1.60 = profit 240,62 $

Profit total = 140,62 $

Dacă te grăbeai și apelai la cashout, ai fi avut un profit de 139 $, pentru că ți-ar fi luat cota disponibilă de lay 1.61. De asemenea, dacă te grăbeai și luai cota oferită pentru back (pro) CFR Cluj de 3.70, profitul ar fi fost și mai mic.

În trading, fiecare câștig contează, oricât de mic ar fi acesta.

Exemplu #2

Nu-i așa că este frumos când vezi câștigurile? Dar acestea nu vor venii de fiecare dată.

Iată un exemplu…

AEK Atena nu a reușit să înscrie niciun gol în cele două partide din acest început de sezon, dar consideri că astăzi are un meci ușor, pe propriul teren, împotriva lui MOL Vidi și trebuie să obțină victoria pentru a se califica.

Cota pentru victoria grecilor este 1.55 (back) / 1.56 (lay). Tu ești băiat deștept și, dată tot ești cu telefonul în mână în timpul meciului, mai aștepți 5-7 minute după începutul partidei ca să prinzi o cotă puțin mai bună (o altă variantă și mai bună este să pariezi chiar înainte ca meciul să înceapă back pe cota dorită, optezi ca Betfair să o păstreze și când meciul intră live și vei fi printre primii care „stau la coadă” pentru acea cotă).

Până în minutul 7 nu s-a marcat niciun gol, așa că vei proceda cum ai stabilit. Cota pentru victoria AEK Atena este 1.58 (back) / 1.59 (lay). După cum ți-am spus, cel mai bine ar fi să plasezi pariul back la cota de lay (cea care este mai mare cu 0.01 și care este în așteptare, iar în câteva secunde va fi confirmată, deoarece trecerea timpului va crește cota). Tu încerci chiar să mai câștigi 2 procente și aștepți cota de 1.60…

back & cashout

Back (pro) AEK Atena @ 1.60 cu suma de 100 $, ai un potențial profit de 60$.

La pauză, scorul este tot 0-0. În minutul 70 realizezi că grecii chiar au o problemă în atac și nu reușesc deloc să găsească drumul spre poarta adversă, așa că te decizi să ieși din acest pariu, asumându-ți o pierdere. Dacă lași pariul deschis până la sfârșitul meciului, pariul va deveni unul normal și nu mai vorbim despre trading.

Știu că este greu să ieși dintr-un pariu cu o pierdere, nici mie nu-mi vine uneori chiar și acum, dar trebuie să mă asculți că asta este cheia succesului. Trebuie să admiți că nu a fost să fie de data asta și retragi o parte din suma investită. Un alt sfat este acela de a nu introduce imediat sume de bani pe alt meci pentru a recupera pierderea, pentru că în primele 5-10 minute ești ghidat de starea de frustrare, numai gândești limpede și investești într-un meci pe care nu l-ai fi băgat în seamă până în acel moment. Rezultatul cel mai plauzibil…o altă sumă de bani pierdută. Și tot așa.

Hai să vedem cu ce sumă de bani ai mai rămas din acel pariu.

Având în vedere că inițial ai pariat back (pro), vei reveni cu un pariu lay (contra) pe același eveniment.

Cota pentru victoria gazdelor este acum 2.68 (back) / 2.70 (lay), când mai sunt aproximativ 20 minute de jucat.

cote

Pentru că această cotă este în creștere odată cu trecerea timpului, vei paria direct pe cota de lay (2.70), întrucât dacă ești în așteptare la cota de 2.68 și nu ai prins-o repede, există o mare posibilitate ca aceasta să crească și să nu se mai întoarcă (spre deosebire de exemplul anterior, unde timpul curgea în favoarea noastră).

miza lay = miza back * cota back / cota lay

= 100 * 1.60 / 2.70

= 59,26 $

Așadar, ai luat decizia înțeleaptă și ai închis pariul, deși ai o pierdere indiferent de rezultat.

AEK Atena câștigă:

Ai pus back 100 $ la cotă 1.60 = profit 60 $

Ai pus lay 59,26 $ la cotă 2.70 = pierdere 100,74 $

Pierdere totală = – 40,74 $

AEK Atena nu câștigă (egal sau MOL Vidi):

Ai pus back 100 $ la cotă 1.60 = pierdere 100 $

Ai pus lay 59,26 $ la cotă 2.70 = profit 59,26 $

Pierdere totală = – 40,74 $

Ai fi putut apela și la cashout, pentru a ieși cât mai repede din pariu, însă ai fi pierdut cu câțiva cenți mai mult. Și poate cine știe, până calculai tu miza de lay, marcau grecii…

După cum vezi, nu ai pierdut nici măcar jumătate din suma investită.

Este adevărat că un gol al grecilor în ultimele minute te-ar demoraliza, gândindu-te că ai fi putut gâștiga dacă lăsai pariul în continuare, dar îți spun că nu e așa, ai mai multe de câștigat decât de pierdut.

Nu uita, fă excepție și folosește cashout doar atunci când vrei să ieși urgent din pariu și nu ai timp să plasezi „contre”.

Asigură-te că ai înțeles foarte bine aceste noțiuni și interesează-te cât mai mult despre subiectele tratate în această secțiune. Doar atunci să treci la următorul pas. Nu ezita să mă contactezi pentru orice detalii suplimentare.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More