Acasa Articole Campionatul Mondial 2026 / FIFA World Cup 2026

Campionatul Mondial 2026 / FIFA World Cup 2026

de Ionuț

Forul international de fotbal, FIFA, a stabilit joi orasele care vor gazdui meciurile de la Cupa Mondiala din 2026.

Va fi o Cupa Mondiala aparte, meciurile din aceasta competitie urmand a se disputa in 3 tari de pe continentul Nord-American: Statele Unite ale Americii, Canada si Mexic.

Statele Unite ale Americii vor gazdui meciuri pe 11 stadioane, din urmatoarele locatii: New York, Boston, Seattle, Kansas City, Dallas, Atlanta, Los Angeles, San Francisco, Houston, Philadelphia, Miami).

Canada va gazdui meciuri pe 2 stadioane, aflate in urmatoarele orase: Toronto si Vancouver.

Mexicul va avea 3 orase-gazda: Guadalajara, Monterrey si Ciudad de Mexico.

Pentru Romania, va fi o Cupa Mondiala care va trezi amintiri extrem de placute, ca si locatie. Cea mai buna participare din istoria Romaniei la un turneu final a fost la WC ’94, cand Generatia de Aur a ajuns pana in sferturi, fiind la un pas sa acceada in semifinale, fiind invinsa la limita de Suedia lui Brohlin.

Un alt element de statistica interesant este urmatorul: stadion Azteca din Ciudad de Mexico va fi primul stadion care gazduieste meciuri la 3 Cupe Mondiale, dupa cele din 1970 si 1986. In ambele dati, acest stadion a fost locatia finalei!

Cupa Mondiala din 2026 va fi prima Cupa Mondiala disputata in noul format, cu 48 de echipe si 80 de meciuri. Anteriorul format, terminat la Qatar 2022, era de 32 de echipe si 64 de meciuri.

Dar pana la Cupa Mondiala din 2026, ne asteapta o toamna-iarna fierbinte! Cupa Mondiala 2022 se va disputa pentru prima data in perioada noiembrie-decembrie, si nu vara!

Mai multe pronosticuri pre-meci, live, dar și proiecte inedite vei găsi pe grupul de Facebook Academia de pariuri Betcash și pe canalul de Telegram Betcash. De asemenea, accesați și Biletul Zilei și pagina cu Ponturi pariuri sportive pentru a fi la curent cu cele mai interesante predictii sportive.

Related Articles

Lasa un comentariu

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More