Plasarea pariurilor exchange - back & lay

Vreau să încep prin a îți spune că nu ai nevoie de vreo facultate terminată pentru plasarea pariurilor exchange Back sau Lay. Poate că la început vei înțelege mai greu, dar te vei obișnui.

Back (pro) & Lay (contra)

La o casă de pariuri obișnuită poți paria doar pe cota oferită. Pentru a câștiga, trebuie ca acel eveniment să se întâmple. În cazul pariurilor exchange ai două posibilități. Respectiv „back” (pro) şi „lay” (contra).

Să le luăm pe rând…

• BACK (albastru)

Este varianta obişnuită, pe care o cunoaştem cu toţii. Apelezi la ea atunci când crezi că acel eveniment se va întâmpla. Este un pariu normal ca la orice casă de pariuri. Pariul este câștigător dacă iese cota pe care ai mizat.

Dacă alegi să pariezi back (pro) pe o cotă, vei obține un câștig calculat prin înmulțirea cotei cu miza. Pierderea este suma pariată.

Riscul = este miza pe care ai ales-o.

Profitul = câștigul din care scazi miza.

Exemplu:

Pariezi back (pro) 100 $ pe victoria gazdelor, la cota de 1.60.

Gazdele câștigă – primești 160 $. Profit de 60 $ trebuie să ți-l plătească casa de pariuri sau. În cazul pariurilor exchange, este celălalt parior – în poziția căruia te poți afla tu dacă pariezi contra.

Gazdele nu câștigă (egal sau oaspeți) – pierzi 100 $ pariați. Miza ta rămâne la casa de pariuri.  În cazul nostru, ajunge la celălalt parior – în poziția căruia te poți afla tu dacă pariezi contra.

Nu cred că mai sunt necesare explicații suplimentare în acest caz. Gândește-te ca la un pariu clasic la orice casă de pariuri. Singura diferență este că îți poți alege cota. O poți modifica la valoarea pe care o dorești. Dar asta nu înseamnă și că îți va fi acceptată de un alt parior.

• LAY (roz)

Este ste cea de-a doua variantă, oferită exclusiv de pariurile exchange. Este cea care prezintă dificultăți pentru începători.

Lay (contra) se utilizează atunci când consideri că un eveniment nu se va întâmpla. Este opusul lui back (pro). Cu anumite excepții, se regăsește și în pariurile obișnuite, dar sub o altă formă. Mai exact, să spunem că vrem să pariem contra victoriei echipei gazdă (lay 1). Prin urmare, acea echipă nu trebuie să câștige. Acest lucru s-ar transpune într-o formă cunoscută ca șansă dublă X2 (egal sau oaspeți).

Sau, dacă pariem lay peste 2.5, înseamnă că nu trebuie să se înscrie mai mult de 3 goluri. Ceea ce înseamnă sub 2.5… De asemenea, dacă pariem contra ambele echipe să marcheze, rezultă că pariul ar fi ca ambele echipe să nu marcheze. Exact opusul. Simplu!

Revin...

Lay 1 = X2, Lay 2 = 1X, Lay X = 1 sau 2 șansă dublă

Lay peste 2.5 = sub 2.5 și invers

Așa cum am spus, există și unele excepții. Pariul contra nu are întodeauna un corespondent în pariurile obișnuite.

Să luăm, de exemplu, pariurile pe scor corect. Pariem lay (contra) scorului de 1-0. Ceea ce înseamnă că, dacă scorul este oricare altul, pariul va fi câștigător. La o casă de pariuri obișnuită ar trebui să pariezi (back) câte o sumă de bani pe fiecare scor corect, mai puțin 1-0, pentru a câștiga.

Există un aspect important ce trebuie cunoscut atunci când pariem contra (lay) unui eveniment. Riscul diferă de pariul clasic (pariul back). De data aceasta nu mai ești pariorul, ci ești casa de pariuri care primește miza de la parior. Așadar ori îi dai acestuia câștigul (miza înapoi și profitul), ori rămâne cu miza plasată de el.

Astfel, dacă alegi să pariezi lay (contra) pe o cotă, intervin două posibilități. Ori vei obține un câștig egal cu miza. Ori pierzi miza înmulțită cu cota din care scazi miza (că nu era oricum a ta). Opusul unui pariu back.

Riscul = profitul celuilalt parior.

Profitul = miza celuilalt parior.

În același exemplu prezentat anterior… De data aceasta rolurile se schimbă. Pariezi lay (contra) 100 $ pe victoria gazdelor, la cota de 1.60.

Gazdele nu câștigă (egal sau oaspeți) – primești 100 $. Așadar, miza plasată de parior rămâne la tine, ca și cum tu ai fi casa de pariuri.

Gazdele câștigă – pierzi 60 $. Pariorul a avut dreptate și va primi în total 160 $, însă 100 $ erau oricum ai lui atunci când a mizat.

Academia de pariuri exchange

Dacă ești cu adevărat interesat, îți recomand să citești articolele educative despre pariurile exchange. Îți vor fi de mare folos dacă ești la început de drum. Exemple practice sunt postate zilnic pe pagina de facebook Academia de Pariuri Exchange.

De asemenea, te aștept în comunitatea pariorilor care urmăresc obținerea de profit, în cadrul grupului Academia de Pariuri Betcash.

Pentru informații suplimentare sau strategii de punere în aplicare a pariurilor exchange, te invit să îmi scrii în secțiunea de contact.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More